Menu
RSS

banner ILCD 4

Vila-seca recupera la Revetlla de Sant Joan

Vila-seca recupera la Revetlla de Sant Joan

Amb els canvis normatius i l’evolució i creixement del nucli de Vila-seca, les fogueres que antigament s’encenien arreu del poble la nit de Sant Joan, es van anar perdent progressivament. La tradició de rebre la Flama del Canigó, que arribava via Reus, també es va perdre anys enrere. Ara, un important grup d’entitats s’han coorganitzat per recuperar aquesta tradició, que se sumarà als actes que se celebren als nuclis de la Pineda i la Plana.

El vespre del 23 de juny arribarà la Flama del Canigó, recollida a Reus per l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca i portada en torxes per part dels representants de totes els entitats organitzadores. A l’arribada de la flama a la plaça d’Estudi, a les 20 hores, es llegirà un manifest conjunt i s’encendrà una foguera. L’acte comptarà amb diverses activitats: taller de fanalets, sardana popular, encesa dels Diables i tast de coca de Sant Joan amb cava.

La programació preveu també una xerrada sobre les tradicions de foc, a càrrec de Salvador Palomar, de La Carrutxa, organitzada pel Centre d’Estudis Vilasecans Maria Elena Maseras, que tindrà lloc el dijous 22 de juny. La Revetlla d’enguany pretén recuperar una tradició perduda al poble, la de l’arribada de la Flama del Canigó, però les entitats organitzadores esperen que creixi i es consolidi els anys vinents.

Les entitats organitzadores de l’acte són l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina, el Ball de Diables de Vila-seca, la Colla Castellera dels Xiquets de Vila-seca, l’Esplai Esclop, el Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras, Òmnium Cultural, el Casal Popular el Rebotim, l’ANC Vila-seca i l’Ajuntament de Vila-seca.

D’altra banda, la Pineda gaudirà també de la seva revetlla de Sant Joan el 23 de juny, a partir de les 23.30h, al passeig Marítim, amenitzada per l’orquestra Sexto Sentido.

Al nucli de la Plana, les festes van començar el passat cap de setmana amb l’elecció de la Reina i les Dames d’Honor de les Festes de Sant Joan i finalitzaran  el proper diumenge 25 de juny. Una missa homenatge a la Tercera Edat i un refrigeri al seu honor, el vermut popular electrònic, un parc Wipeout i la Festa dels anys 80 ompliran la plaça de Sant Joan el dissabte 24 de juny.

El diumenge 25, la Plana es despertarà amb un parc infantil refrescant temàtic i una Holi Party a partir de les 10.30 h. A la tarda hi haurà una Cercavila amb la Txaranga Band Tocats i l’animació dels pallassos amb “La Bitxicleta”. A continuació les més petites del barri faran una actuació de ball a càrrec de la professora Sònia i seguidament, actuarà De Duende. Es finalitzarà la festa amb els Trabucaires del Comú i els Correfocs d’Alforja. Des de la zona esportiva, es podrà gaudir de la traca final que posarà el punt i final a les festes.

Darrera modificació elDijous, 22 Juny 2017 13:02

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Guia de comerços i empreses locals

Blog

DYGICOM Diseño web