Logo
Imprimir aquesta pàgina

Sessió doble aquest cap de setmana a la Mostra de Jazz i Blues de Cambrils

Sessió doble aquest cap de setmana a la Mostra de Jazz i Blues de Cambrils

Sessió doble aquest cap de setmana a la 9a Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils amb els concerts d’aquest divendres del duet canadenc Blue Moon Marquee a partir de les 23.00 hores a La Boheme (6 euros) i diumenge a les 19.30 a la Cripta de l’Ermita de Lluís Capdevila & Petros Kamplanis (7 euros).

Blue Moon Marquee és un duo de gipsy blues passat pel seu propi filtre, procedents de les badlands dels prats de les Muntanyes Rocoses canadenques. Interpreten cançons pròpies influenciades pel blues més primitiu, el folk d’arrels, el swing i el ragtime. A.W. Cardinal, de l’ètnia Metis de Cree, udola amb una veu potent i toca la guitarra influenciat tant pel blues com pel jazz.

Jasmine Colette, també coneguda com Badlands Jazz, és la secció rítmica que no només toca el contrabaix sinó que, a la vegada, toca percussions amb els peus. Les seves fogoses actuacions i la seva ardent química sobre l’escenari són la marca de la casa, i el que fa al públic embogir. En l’actualitat el duet està assentat a la Costa Oest de Canadà, però ha estat de gira constant els últims 4 anys.

Van ser la banda canadenca més sol·licitada per els festivals internacionals de jazz de 2016 al seu país (Vancouver, Victòria, Toronto, Regina, Edmonton, Ottawa, Saskatoon i Mont-real, Let hbridge), i ara pretenen donar-se a conèixer al públic europeu. A Cambrils i de la mà de la discogràfica Folc Records, Blue Moon Marquee farà la única parada a Catalunya de la seva gira estatal abans de tornar a França i continuar cap a d’altres països europeus.

Per la seva banda el pianista prioratí Lluís Capdevila ens presentarà diumenge a les 19.30h a la Cripta de l’Ermita ‘Diàspora’, el seu àlbum de debut en el món del jazz. La música està inspirada en les seves vivències a la ciutat de Nova York, on ha residit durant gairebé una dècada. L’acompanyarà el contrabaixista grec Petros Klampanis, un talent emergent de l’escena musical novaiorquesa, que a la vegada interpreta petites percussions.

El New York City Jazz Record, magazine de referència en aquest gènere, descriu l’àlbum com: “una encantadora visualització de les glòries del piano jazz. Els estats d’ànim són nostàlgics i melancòlics però amb esperances, tristos però a la vegada lúdics. Aquest enregistrament meravellós sembla celebrar tant el vell com el nou món”.

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.