Menu
RSS

unnamed

Poesia amb veu de dona, aquest dijous a la Biblioteca de Vila-seca

Poesia amb veu de dona, aquest dijous a la Biblioteca de Vila-seca

La Tramoia torna al cartell del cicle Accions en poesia amb una selecció de poemes escrits per poetesses contemporànies. La majoria són autores catalanes. Algunes tan consagrades com Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló i Joana Raspall.

L’antologia que proposa la Tramoia, però,  també inclou noms emergents, com el de Maria Cabrera i la seva peculiar poètica en què es combinen modernitat i tradició, la iconoclasta Dolors Miquel i la imparable Susanna Rafart. En el repertori del grup vila-secà també s’han inclòs algunes autores anglosaxones que han marcat, en gran mesura, la poètica del segle XX, com Anne Sexton i Sylvia Plath.

Aquest projecte té les arrels al 2017, quan La Tramoia va decidir centrar el seu tradicional recital de Sant Jordi en textos escrits per dones, a partir d’una tria realitzada per la historiadora i lletraferida Pineda Vaquer. Aquella tria inicial s’ha ampliat ara amb més textos i noves autores. I s’hi ha incorporat música, que interpretarà en directe Glòria Coll Domingo. Aquesta jove violoncel·lista de Riudoms també escriu poesia i els espectadors podran descobrir algunes de les seves creacions al recital.

Sis actrius de la Tramoia posaran veu als versos: Alícia Bescós, Laia Marbà, Gemma Andreu, Ester Clavé, Irene Martín i Anna Plaza. El recital, com tots els del cicle, és gratuït i tindrà lloc al jardí de la Biblioteca. Serà el dijous 12 de juliol a les 22,30h.

Aquesta és la tercera vegada que La Tramoia participa en el cicle Accions en poesia que organitza la Biblioteca de Vila-seca. En la primera ocasió, la companyia va interpretar 'El mariner' de Fernando Pesoa i en la segona, ja fa sis anys, va recuperar les cartes d’amor de Pere Calders.

Aquest recital arriba tot just dues setmanes després que La Tramoia, amb més de 25 anys de trajectòria, hagi estrenat el seu primer text propi. Una comèdia escrita per Robert Rodríguez i titulada 'Resguard Doc'. 

Darrera modificació elDimarts, 10 Juliol 2018 19:16

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web