Menu
RSS

unnamed

Salou enceta un cicle de sessions de 'supervivència financera'

La regidoria de promoció Econòmica de l’Ajuntament de Salou conjuntament amb el campus extens de la URV, a través de l’Antena del Coneixement de Salou han  programat cada dimarts de novembre un cicle de conferències d’economia i finances que sota el títol ‘Supervivència financera’ pretén parlar en positiu dels números; donar solucions per a emprenedors i PIMES a l’hora d’invertir i aportar algunes claus de com fer-ho; a més de parlar del sistema financer espanyol. 

 

Aquest conjunt de xerrades tenen lloc a la sala Mediterrània del TAS cada dimarts de novembre a les sis de la tarda i van a càrrec de dos professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV: Jordi Andreu i Xema Cardona. “Veiem interessant oferir informació d’experts en matèria econòmica i d’inversions que ens ajudin a encaminar les nostres empreses i ciutadans i a mesurar els riscos financers i d’inversió, i a prendre decisions relacionades amb aquests”, ha explicat la regidora de l’àrea, Reyes Pino.

La primera sessió, que va versar al voltant del sistema financer espanyol, es va celebrar aquest dimarts i va comptar amb l’assitència d’una trentena de persones. El professor Jordi Andreu apunta els dos elements que han seguit a l’hora d’elaborar el programa del cicle: “Per una banda ensenyarem els coneixements i conceptes mínims que creiem necessaris per sobreviure financerament i per l’altra donarem les claus per entendre les dificultats actuals relacionades bàsicament amb el finançament, sobretot en relació a les inversions i les Pimes, i la gran problemàtica d’alguns productes d’inversions polèmics com són les accions preferents o les subordinades”.

En aquest sentit, la principal inquietut que Andreu detecta en la gent és la pèrdua de confiança en els bancs i les caixes. “Hi ha certa resistència a acceptar que les persones del banc en les que has confiat t’han estat enganyant. Preferents, hipoteques amb clàusules sol, fallides, Bankia… La gent ha perdut la persona de confiança que tenia al banc i es troba perduda de referències”. En aquest sentit, l’expert de la URV assenyala a la importància de la figura de l’assessor financer extern. “Un professional que abans de la crisi tenia un paper residual al nostre país, no així als territoris anglosaxons, però que ara s’està començant a implantar amb força i que és una ajuda recomanable per conèixer i valorar les teves possibilitats econòmiques”, assegura.

La inscripció a les jornades és gratuïta i es pot cursar bé a través d’un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé trucant al númnero de telèfon 977 309 214.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web