Menu
RSS

Esplai Quart Creixent, diversitat pedagògica pels brivalls cambrilencs

  • Publicat a Societat

Un calorós dijous de juliol. Tot i que el cel de Cambrils és ennuvolat, fa molta xafogor. Els nens i nenes de l’Esplai Quart Creixent es refresquen fent guerra d’aigua a l’Escola Cardenal Vidal i Barraquer. Es diverteixen, riuen i mullen tot allò que tenen al seu abast. Els monitors i monitores estan pendents de cada infant. A un li busquen les sabates, a l’altre li eixuguen les orelles…

Llegir més ...

Salou destina 50.000 euros a quatre noves beques d'ensenyament

  • Publicat a Salou

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou ha obert quatre convocatòries per tal que les famílies es puguin acollir a diferents subvencions. La quantitat total que es destinarà a aquests ajuts és de 50.000 euros, tot i que la partida pot ser ampliada en funció de les sol·licituds rebudes. El període per poder fer les sol·licituds acaba el 8 d’agost.

Llegir més ...

L’activitat de voluntariat manté la seva tendència a l’alça a Cambrils

  • Publicat a Societat

Després de dos anys de la seva posada en servei, el Punt de Voluntariat de Cambrils s’ha consolidat com el punt de referència per al moviment voluntari de la ciutat. Un referent en l’assessorament a entitats i associacions, però també en l’atenció a les persones que volen dur a terme un voluntariat amb les entitats que ho demandin. La setmana passada es va presentar la memòria anual del Punt de Voluntariat de Cambrils, que desprèn un increment d’un 25% en l’atenció d’usuaris respecte al seu primer any.

En total es van atendre 24 persones. El perfil majoritari són dones (un 67%) entre 18 i 65 anys (79%). En aquest sentit, la tècnica responsable, Maria Escoda, va remarcar la tendència de que cada vegada són més les persones actives que fan voluntariat i ho compaginen amb la seva dedicació laboral. Sobre el tipus de voluntariat demandat, els més populars són els relacionats amb joventut i lleure o gent gran. Escoda va explicar que el Punt de Voluntariat compta actualment amb una borsa estable d’una dotzena d’entitats que es nodreixen dels voluntaris del Punt i d’altres que ho fan de forma puntual.

Com a nous serveis que es pretenen posar en marxa al Punt de Voluntariat, l’Ajuntament ha demanat un ajut a la Generalitat per tal de poder implantar una borsa de voluntariat on-line i impulsar el servei més enllà de les hores d’atenció presencials. A més, de cara a finals d’aquest 2017 està previst programar una nova sessió de formació per iniciar-se al voluntariat.

Des de la Federació Catalana del Voluntariat Social, la seva presidenta, Francina Alsina, va agrair la implicació de l’Ajuntament de Cambrils amb el voluntariat i va destacar que la demarcació de Tarragona, en general, i la ciutat de Cambrils, en concret, són pioners en aquest tipus d’iniciatives a Catalunya. “És d’agrair que es creguin també la nostra lluita. Al final estem construint una societat millor”, va dir.

El Punt de Voluntariat de Cambrils, ubicat al Centre Cívic les Basses, obre al públic quatre hores a la setmana, els dimecres de les 16 a les 18 hores i els divendres de les 10 a les 12 hores.

Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

Blog

DYGICOM Diseño web