Menu
RSS

unnamed

La carxofa torna a regnar a les cuines de Cambrils

La carxofa torna a regnar a les cuines de Cambrils

A partir d’avui mateix i durant les properes dues setmanes, 35 restaurants de Cambrils incorporaran a les seves cartes menús especials amb la carxofa com a ingredent central.

En aquesta tercera edició de l’Encarxofa’t Cambrils s’hi han adherit deu nous restaurants a la campanya respecte als que van participar al 2014. Cadascun d’ells ha confeccionat per aquests dies un menú complet incorporant la carxofa de Cambrils als seus plats i la cervesa Damm Inedit per maridar-los. Són menús entre els 16,50 i els 44 euros que es podran demanar tan al migdia com a la nit.
A més del paper que tindrà la carxofa als establiments participants, l’Encarxofa’t ha incorporat enguany una nova activitat al carrer. Es tracta d’un esmorzar popular, a base de carxofes amb productes de closca, i que es servirà a la Cooperativa Agrícola el proper diumenge 22 de març. Aquest acte se suma al Tast de paelles encarxofades, que per tercer any omplirà la plaça del Pòsit amb degustacions a 3 euros, el 29 de març al matí. En el mateix entorn, la cooperativa oferirà una mostra dels seus productes.

Organització compartida
“L’acció gastronòmica ha estat una aposta d’aquest govern des de l’inici del mandat. Una aposta entre l’Ajuntament i el sector privat per tal d’aportar un distintiu a la cuina de Cambrils. Volem que això sigui un plus pel municipi en un mes com el març, on tot just comencem la temporada turística. Volem que tothom vingui a visitar Cambrils amb l’excusa de la carxofa”, va explicar l’alcaldessa, Mercè Dalmau, durant la presentació de les jornades aquest dimarts.
“La nostra voluntat és estar al costat dels agents econòmics de Cambrils”, va afegir la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros. “Volem donar valor als nostres productes de proximitat i amb aquestes iniciatives impulsem que els nostres restauradors els treballin. Aquestes jornades tenen cada vegada més èxit i això s’aconsegueix gràcies al treball diari”, va destacar.
A banda de l’administració, el sector privat també va assenyalar la importància d’impulsar iniciatives per donar a conèixer tant la cuina com els productes locals. Pep Pellicer, de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, va posar l’accent en la varietat de l’oferta gastronòmica de la ciutat: “La carxofa és un producte molt agraït, que es pot cuinar de moltes maneres i tenim gran quantitat de plats diferents. Hi ha restaurants més tradicionals i d’altres més avantguardistes, per a tots els gustos. Aquestes jornades estan cada cop més arrelades i la gent quan arriba el mes de març ja comença a demanar la carxofa”.
Per la seva banda, el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, va afirmar que “estem en plena collita de la carxofa i ara és quan trobem la de major qualitat”. Baiges va destacar la importància d’aquest producte pels agricultors locals i el seu paper dins de la gastronomia de Cambrils:  “És una verdura molt llaminera que té moltes possibilitats a la cuina”.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web