Menu
RSS

unnamed

Cambrils es convertirà per uns dies en un museu marítim

D’esquerra a dreta, Fabián Escudé, Andreu Claròs i Anton Llaveria, després de la signatura del conveni de col·laboració. D’esquerra a dreta, Fabián Escudé, Andreu Claròs i Anton Llaveria, després de la signatura del conveni de col·laboració.

El Port de Cambrils es prepara per a un viatge en el temps. Un viatge que portarà fins a la ciutat mig centenar d’embarcacions tradicionals de tot el Mediterrani occidental en una trobada que inclourà visites a bord, presentacions, exposicions, tallers i altres activitats relacionades amb la navegació tradicional.


Les tres parts organitzadores de la primera Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya – 3a Festa de la Mar, el Club Nàutic Cambrils, l’Arjau Vela Llatina i la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, van signar el conveni de col·laboració que farà possible portar aquest acte a la costa cambrilenca la setmana de l’11 al 17 de maig, coincidint amb la celebració de la Fira Marítima.

Aquesta federació, que aplega nou entitats d’arreu de Catalunya, ja ha realitzat amb anterioritat dues Festes de la Mar (Cadaqués 2006 i Vilanova i la Geltrú 2010) per tal d’apropar el patrimoni marítim al gran públic. En aquesta ocasió, però, es vol fer un salt qualitatiu i quantitatiu per tal d’instaurar aquesta trobada com un acte bianual i amb caràcter itinerant.
Així ho va avançar el seu president, Andreu Claròs, qui va destacar que “en pocs anys hem fet un salt molt important i ara volem convertir Cambrils en un punt de trobada del Mediterrani. La nostra vocació és treballar per ampliar fronteres i difondre el nostre patrimoni marítim a tot arreu”.

Anton Llaveria, president de l’Arjau Vela Llatina, es va mostrar molt il·lusionat amb poder portar aquesta festa a Cambrils i va posar de relleu que “volem apropar les embarcacions tradicionals a tota la ciutadania. Serà una festa mediterrània i que donarà la possibilitat de pujar i navegar amb vaixells centenaris”. De fet, ja està confirmada la presència de vaixells de més de cent anys, encara que la mitjana rondarà els 30. Arribaran des de diferents punts de la costa mediterrània, des de Múrcia fins a Cadaqués, però també del País Basc, França o Itàlia.
Fabián Escudé, gerent del Club Nàutic, va assegurar que “estem molt orgullosos de ser l’escenari d’un esdeveniment únic com aquest. Seran uns dies molt importants per un municipi com Cambrils, que es cuida molt de la seva cultura marinera”.

El programa de la trobada, que s’està tancant, s’iniciarà el diumenge 10 de maig amb un pregó. Al llarg de la setmana, a més de les activitats a la mar, també es programaran actes en terra de caire cultural i festiu que s’incorporaran al programa de la Fira Marítima.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web