Menu
RSS

unnamed

Les zones de càrrega i descàrrega de Cambrils tindran sensors per controlar-ne l'ús

La primera prova del sistema intel·ligent es durà a terme a la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Pau Casals. La primera prova del sistema intel·ligent es durà a terme a la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Pau Casals.

Nou pas en la política d’‘smart city’ que ha engegat l’Ajuntament de Cambrils aquest mandat. Aquesta setmana han començat les obres per adaptar les zones de càrrega i descàrrega dels carrers de Pau Casals i Roger de Flor i dotar-les d’una ‘tecnologia intel·ligent’.

L’actuació consisteix en instal·lar sensors per tal de detectar quan un vehicle entra i surt d’aquesta zona d’estacionament limitat. Això permetrà controlar que es respecti l’ús d’aquests estacionaments i alhora detectar possibles mancances o excessos de places.
El nou sistema, que estarà operatiu per Setmana Santa, inclourà uns indicadors lluminosos de led que es posaran en verd quan un vehicle aparqui al càrrega i descàrrega. Un cop s’acabi el temps màxim permès, el llum canviarà a color vermell i automàticament es donarà avís a la Policia Local perquè es pugui apropar a denunciar la infracció. Els horaris i els temps fixats es mantindran com sempre i el sistema només actuarà en l’horari de limitació.
D’altra banda, en una segona fase es pretén anar un pas més enllà i poder dotar aquestes zones de càrrega i descàrrega amb càmeres de videovigilància. Aquestes càmeres permetrien obtenir fotos dels vehicles quan entrin i quan surtin de l’estacionament i aportarien així un document gràfic per poder agilitzar les sancions. Per poder arribar a aquest punt, però, s’ha hagut de demanar permís a la Comissió de Videovigilància de la Generalitat, que ha d’aprovar la seva instal·lació.
Segons l’Ajuntament, aquesta actuació no té un afany recaptatori i el que es vol és “conscienciar la ciutadania sobre les limitacions en matèria d’estacionament i alhora aconseguir una major rotació de vehicles”. Una segona funció dels nous càrrega i descàrrega intel·ligents serà que permetrà al consistori recopilar dades sobre l’ús d’aquestes zones d’estacionament. “Hem rebut queixes des de la Unió de Botiguers i d’alguns comerciants de què hi ha poques places o moltes, segons el lloc. Amb aquest sistema podrem saber exactament quina és la rotació que té cada zona de càrrega i descàrrega i si caldrà habilitar-ne més o, per contra, es podrà reconvertir alguna en aparcament convencional”, apunten des del consistori.
Després de les dues zones que s’estan adaptant ara, la tercera s’habilitarà al Passeig d’Albert. La intenció no és reconvertir tots els càrrega i descàrrega, assenyalen des de l’Ajuntament, sinó “anar provant aquesta tecnologia i poder-la desenvolupar després a altres punts si la trobem satisfactòria”.

Laboratoris urbans
Aquesta actuació s’emmarca dins del projecte d’iCambrils per tal de convertir el municipi en una ciutat intel·ligent i s’afegeix a altres actuacions que ja s’han engegat en aquesta matèria. És el cas de l’aparcament intel·ligent que s’està habilitant al Parc del Pescador i que hauria de veure la llum la setmana vinent, segons les previsions inicials.
El nou aparcament incorporarà tres panells informatius i tres punts de llum als accessos per tal d’oferir informació de les places lliures en temps real. D’altra banda, en les properes setmanes, i seguint el cronograma marcat, també es procedirà a la creació de diverses places d’estacionament i recàrrega per a vehicles elèctrics en el mateix aparcament, així com a la instal·lació d’altres equips per a carregar vehicles de dues rodes en l’entorn del Parc del Pescador.

Darrera modificació elDijous, 26 Març 2015 13:36

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web