Menu
RSS

unnamed

Guerra oberta al PSC de Cambrils

Anna Peláez, amb Robert Benaiges, durant la roda de premsa que van oferir aquest dilluns a la seu del partit. Anna Peláez, amb Robert Benaiges, durant la roda de premsa que van oferir aquest dilluns a la seu del partit.

Diuen que quan una ferida no cura bé, si torna a obrir-se brolla la sang amb més virulència. Si no, que l’hi preguntin als socialistes de Cambrils. En poc més d’una setmana, l’executiva local ha quedat desmantellada a mans del propi partit en una maniobra justificada per “reestablir el consens” i titllada per l’executiva sortint com un “cop d’estat” i “una cacera de bruixes”.

Arran dels fets, Daniel Pallejà i Anna Peláez han anunciat la seva sortida del PSC, mentre Robert Benaiges s’ha declarat en rebel·lia. L’exalcalde assegura que continuarà, que es presentarà a les primàries i que, “si cal”, portarà el partit davant dels tribunals.

La Federació del PSC del Camp de Tarragona, encapçalada per l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va demanar a l’Executiva Nacional del partit la creació d’una comissió gestora per dirigir “temporalment” l’executiva cambrilenca. El motiu? El mateix Pere Navarro va apuntar a “irregularitats en el pagament de quotes” dels afiliats. L’objectiu esgrimit en el comunicat de premsa que va obrir la caixa dels trons, però, era “per redreçar la situació que es viu a l’agrupació, per restablir el consens i per fer front millor a les retallades que ha impulsat l’actual Govern municipal de CiU i PP”. Des de Barcelona, la proposta es va veure amb bons ulls amb un 75% dels vots a favor i només una desena de membres en contra.

El líder que s’ha assignat per dirigir la comissió gestora del PSC cambrilenc és el diputat al Parlament Xavier Sabaté. L’acompanyaran les regidores de Cambrils Maricel Llaveria i Iolanda Quílez, a més de Joan Gili i Jordi Villar. Demà, el PSC haurà de ratificar aquesta comissió, que dirigirà de forma temporal el partit fins la celebració d’unes noves eleccions primàries.

Després de la seva elecció, Sabaté va afirmar que “en aquests moments cal construir una alternativa al Govern municipal de CiU i PP que ha malbaratat l’obra de govern que vàrem protagonitzar els governs d’esquerres presidits pel company Robert Benaiges”. “No sobra ningú, més enllà de qui se’n vulgui excloure voluntàriament perquè el que volem és sumar i incloure”, va afegir. L’aprovació de la gestora, però, es va cobrar les seves víctimes de forma immediata.

Per una banda, el regidor Daniel Pallejà va anunciar la seva baixa al partit “per una profunda decepció per la manca de llibertat de dissensió i d’expressió en el si del PSC, i una absoluta desconfiança en els mecanismes democràtics i de garantia interns”. D’aquesta forma, Pallejà deixarà el grup municipal socialista en cinc membres i ell passarà a formar part del consistori com a regidor no adscrit.

La primera secretària del partit a Cambrils, Anna Peláez -escollida en les primàries de fa dos any davant la candidatura d’Anna López per un marge de tres vots-, també va presentar la seva renúncia en una tensa roda de premsa poques hores després de l’aprovació de la comissió gestora. “Aquest no és el meu partit. Però tampoc el seu. Jo soc socialista catalana amb molt d’orgull. Han pervertit el què és el PSC. S’ha convertit en una organització inhumana, antidemocràtica i surrealista. Tots són còmplices que el PSC estigui on està. Falta poc per què aquest partit quedi en res”, va etzibar Peláez.

Tots dos, Pallejà i Peláez, seguiran formant part d’Avancem, un moviment socialista dins del denominat sector crític del PSC que es va presentar a Cambrils la setmana passada i que és, en bona part, un dels motius que creuen que ha desencadenat la comissió gestora. “Ha sigut una estratègia per tal d’imposar lideratges afins i expulsar els sectors crítics dels òrgans de funcionament del partit”, manifesten. L’executiva sortint, a més, defensa la seva gestió i afirma que no se’ls pot retreure un degoteig d’afiliats “quan aquesta és una realitat a tot el partit”. 

El fins ara portaveu del grup municipal socialista, Robert Benaiges va decidir llaurar el seu propi camí. Continuarà al PSC, “un partit al que he estat afiliat 38 anys i amb el que he governat 10 anys a Cambrils”, i ho farà “per demanar responsabilitats a la Comissió de Garanties” i, si cal, recòrrer als tribunals ordinaris pel que considera un procediment negligent que vulnera els estatuts del partit. “No penso marxar i, si no em volen, m’hauran de fer fora; de fet em vull presentar a les primàries”, va assegurar. Demana als militants, a més, que diguin “prou” 

Darrera modificació elDijous, 24 Octubre 2013 23:45

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web