Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 63
Menu
RSS

unnamed

Solemnitat i molta participació en la processó de Cambrils

Solemnitat i molta participació en la processó de Cambrils

El nou pas que precedirà la imatge de Sant Joan és la principal novetat de la processó de Setmana Santa d’enguany a Cambrils. Sense dubte, la processó és l’acte més destacat dins de la programació d’activitats litúrgiques amb motiu de la Pasqua.

El nou pas ha estat possible després de la tasca de restauració que durant tot l’any s’ha realitzat des de la Congregació de la Puríssima Sang de Cambrils. Primer s’ha hagut de treure la carcoma, després s’ha hagut de pintar i reforçar l’estructura i per últim, s’ha arranjat la il·luminació, conservant els llums tradicionals històrics i únicament canviant les bombetes. El pas es podrà veure demà divendres en la processó del Sant Enterrament.
Abans, però, un dels actes destacats previs a la processó de la Setmana Santa és el trasllat en processó des de la parròquia de Sant Pere fins a la de Santa Maria de la imatge del Jesús Natzarè, una de les figures centrals a Cambrils. L’acte va tenir lloc aquest dimarts i va anar precedit de l’actuació de la Polifònica de Sant Pere. Després, es va iniciar la comitiva que va anar encapçalada pels Armats, després per la pròpia Congregació de la Puríssima Sang, a més de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Per últim, es va comptar amb la participació de l’Associació d’Antics Alumnes La Salle, que van anar acompanyats per la Banda de Tambors de l’Associació La Salle de Tarragona.

Ara, des de les entitats vinculades als actes religiosos de la Setmana Santa de Cambrils esperen que el temps acompanyi durant la resta d’actes. I és que l’amenaça de pluja és sovint un dels no convidats que fan patir abans de la sortida de la processó. Josep Maria Calvo, membre de la Junta de la Congregació de la Puríssima Sang, assegura que “hi ha molts anys en què ha plogut. No hem hagut de suspendre mai la processó, però sí que ens ha tocat córrer”.

Un altre dels desitjos que comparteixen els membres de les tres congregacions és el fet que la processó compti amb la màxima afluència de participants i de públic. Per això, les tres entitats treballen, cadascuna des del seu àmbit, per tal d’aplegar el màxim nombre de participants. Una de les entitas que ha tingut més difícil la participació han estat els Armats. Herme Maza, membre dels Armats, assegura que “hi ha molta gent interessada en participar, però no saben on anar a apuntar-se”.

En aquest sentit, apunta que cal millorar la informació, ja que “hem d’aconseguir atraure’ls” i aquest serà un dels temes en el que incidiran de cara a l’any vinent. No ha estat aquest el cas de la Confraria dels Dolors, que en els darrers vuit anys ha aconseguit pràcticament duplicar el nombre de confrares gràcies, entre d’atres, al canvi de normativa que abans només reduïa la participació en la confraria a les dones casades, i ara, després d’un procés de modernització engegat des de la junta, s’ha obert a totes les dones més enllà de quin sigui el seu estat civil. Per altra banda, des de l’Associació d’Antics Alumnes La Salle han aconseguit la implicació dels més petits en aquesta tradició. Carles Martí, president de l’entitat, assegura que “amb nosaltres participa gent de totes les edats. Tenim vestes que van des d’un metre, és a dir, estan pensades per a nens i nenes des dels cinc anys, fins a persones molt grans. La idea és ajudar a la participació, ja que nosaltres tenim l’avantatge que, estant a l’escola tenim més fàcil arribar als infants. Intentem que aquests infants, quan siguin més grans, s’incorporin en d’altres confaries i vagin donant vida al teixit social. Nosaltres tirem la llavor i esperem que fructifiqui”.

El fruit de tot aquest treball es podrà veure demà, Divendres Sant, a partir de les nou del vespre en la processó del Sant Enterrament, que sortirà des de la parròquia de Santa Maria. Abans, però, a les 18.30h, a la Plaça de la Vila hi haurà l’exposició dels vuit tabernacles que participaran en la processó i també hi haurà la desfilada i guàrdia d’honor dels Armats de la Congregació. D’aquesta manera es vol donar solemnitat a una Processó que cada cop compta amb més suports socials. Són molts els que recorden que, més enllà de les creences religioses individuals, la processó de la Setmana Santa és també un acte social. Fina Mestres, presidenta de la Congregació de la Mare de Déu dels Dolors, assegura que “hi ha una part religiosa i una part social i de costums”. Amb tot, “a la flor de la Setmana Santa, que és Divendres Sant, també esperem que hi hagi molt respecte i participació”.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web