Menu
RSS

unnamed

Cambrils enderrocarà el pont de l'antiga carretera N-340 enguany

Cambrils enderrocarà el pont de l'antiga carretera N-340 enguany

"Aquest any acabarem amb una de les barreres arquitectòniques que tenim a la ciutat”. D’aquesta manera va anunciar l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, el projecte d’enderrocament del pont de l’antiga carretera N-340, un vell reclam del municipi que podrà començar a fer-se realitat després de l’estiu.

El projecte que ha elaborat el govern municipal, que es desenvoluparà en tres fases durant els dos propers anys, contempla una inversió de gairebé 1,3 milions d’euros. Amb l’objectiu d’assegurar el finançament de l’obra, la despesa es va aprovar al ple de dijous passat sense cap suport més enllà dels regidors del govern.

La primera part del projecte d’enderrocament del pont de la Nacional s’impulsarà aquest 2015 i es centrarà en la demolició del pont i la urbanització parcial de l’avinguda del Baix Camp. Serà la part més cara del projecte i contempla una inversió de 683.000 euros. Aquests diners s’obtindran gràcies a l’estalvi dels interessos corresponents al préstec del ‘Pla de Pagaments a Proveïdors’ al qual ha permès acollir-se l’Estat. L’estalvi total per a Cambrils, segons l’Ajuntament, rondarà els dos milions d’euros. L’altra part de diners es destinarà a l’amortització de préstecs.

En aquest sentit, el govern ha volgut deixar clar que “l’Ajuntament genera i disposa de recursos suficients per fer front a l’obra, aquest any i el següent” i, que part tant, l’obra es finançarà sense haver d’endeutar-se.

Durant l’any 2016 es desenvoluparan les fases 2 i 3. Primer, es construirà un nou pont sobre la riera d’Alforja (valorat en 403.000€) i després s’acabarà la urbanització del passeig central de l’avinguda Baix Camp (209.135€).

En relació a la segona i tercera part de l’execució de l’obra, l’alcaldessa va afirmar que aquestes es podran finançar amb recursos propis “perquè la despesa financera començarà a reduir-se i s’hauran pagat totalment algunes sentències i compromisos econòmics presents”.

“Vam prioritzar petites obres de millora per la ciutadania i per garantir els serveis a les persones, però el projecte de l’antiga N-340 ha estat una prioritat des de l’inici del mandat, com demostra el fet què hi hem intervingut amb diverses obres els darrers anys”, va explicar Dalmau. “No és només una declaració de bones intencions. Comptem amb el finançament i el projecte ja està redactat”.

Segons els càlculs del govern, les obres corresponents a la primera fase es podrien adjudicar passat l’estiu i durarien uns sis mesos. 

El Ministeri de Foment va cedir l’antiga N-340 al seu pas pel nucli urbà l’any 2010. Des de llavors s’hi han fet diverses actuacions per tal d’integrar-la al teixit urbà de Cambrils. La primera, engegada per l’anterior govern, va ser la conversió en una rambla del tram de carretera a l’entrada al municipi per Vinyols. Fa un parell d’anys es va construir la rotonda que uneix els barris de la Pallissa i l’Eixample, que va comportar la connexió entre ambdós barris amb un nou pas de vianants i actualment s’estan desenvolupant millores als accessos a les urbanitzacions de Ponent, així com la urbanització del solar que fa cantonada amb el carrer de Barcelona.

En el seu balanç del mandat, Mercè Dalmau va assegurar que no se’n penedeix de les decisions que ha pres durant la seva alcaldia, malgrat que va reconèixer que “han estat uns anys difícils on hem pres decisions complicades que creiem necessàries degut a la situació econòmica. Així hem aconseguit remuntar l’economia”. A més, va marcar com a punt d’inflexió l’any 2012, “quan vam prendre les decisions més dures que van donar peu a la millora dels pressupostos.

El Viver d'empreses obrirà en unes poques setmanes
Un altre dels grans projectes pendents d’aquest govern és el del Viver d’Empreses a la Torre del Llimó, un equipament que podria obrir portes abans de les eleccions. L’Ajuntament es troba ara acabant d’equipar amb mobiliari l’edifici i posant en regla tots els permisos pels subministraments. 

Ja ha donat a conèixer, això sí, que l’equipament no seguirà exactament el concepte tradicional de viver d’empreses, sinó que serà un centre d’allotjament d’empreses. “Volem que sigui un punt de dinamització pel Casc Antic i que es converteixi en l’embrió per instal·lar-hi empreses que acaben de néixer”, va detallar la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros. 
La Torre del Llimó comptarà amb vuit oficines de treball privades, 16 estacions de treball compartit (coworking), i altres sales comunes. L’edifici, a més, es convertirà en la seu dels serveis de Cambrils Emprèn.

Darrera modificació elDijous, 02 abril 2015 18:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web