Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 63
Menu
RSS

unnamed

S’engega la Campanya de la Marató de Sang per aconseguir més de 1.000 donacions

S’engega la Campanya de la Marató de Sang per aconseguir més de 1.000 donacions

Cambrils acull el proper dimecres 29 de març la Marató de Sang. El punt de trobada serà el Pavelló d’Esports des de les 9 del matí i fins a les 21h del vespre. L’objectiu de la sisena edició d’aquesta festa solidària, és superar la xifra de 551 donacions que es van assolir en l’edició anterior. La presentació ha anat a càrrec del responsable del Banc de Sang i Teixits, Enric Contreras, l’alcaldessa, Mercè Dalmau, la regidora de Salut, Marta Borràs i la delegada de l’Associació de Donants del Baix Camp, Marian Marcaire.

Per tal de contribuir en la repercusió social d’aquest esdeveniment, el cambrilenc Juan Carlos Navarro ha iniciat una campanya viral a través de les xarxes socials. La campanya porta per títol “Pacte de Sang, pacte de vida” i d’aquesta manera, el cambrilenc vol posar el seu gra de sorra en aconseguir que siguin molts els joves que acudeixin aquest dimecres al pavelló a donar sang. Per aconseguir-ho ha distribuït un vídeo descarregable des de Youtube en aquesta adreça (https://www.youtube.com/watch?v=OKnPc0EF7vA) i ja són molts els que s’han sumat al pacte penjant també els seus vídeos a les xarxes socials.

Tal i com s’indica a les pròpies especificacions del vídeo, es tracta de fer una cadena de pactes amb l’objectiu d’aconseguir més de mil donacions de joves entre 18 i 35 anys. El procediment és realitzar un vídeo i presentar-se i després, pactar amb tres persones. Per últim complir el compromís i presentar-se el proper 29 d’abril al pavelló a segellar el pacte. A més d’aquesta iniciativa, el banc de sang i de teixits també ha posat en marxa la campanya digital #CambrilsJoDono.

Per altra banda, un altre segment de la població a la qual es vol adreçar el missatge solidari de la importància de la donació de sang són els infants. És per això que quatre escoles del municipi acullen el projecte d’aprenentatge “Escola d’Herois”, on, a través dels personatges del Fredi i la Neli, es sensibilitza als nens i nenes sobre la importància de donar sang quan siguin majors d’edat. El passat dimarts, a través de l’Hora dels Contes que organitza la Biblioteca Municipal de Cambrils, la narradora professional Montse Parra atansava als més petits històries d’aquests dos personatges.

Un any més, el Palau Municipal d’Esports de Cambrils acollirà durant la Marató de Sang tot un seguit d’activitats amb la col·laboració de moltes entitats socials del municipi. L’alumnat de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils es farà càrrec de l’esmorzar. A la tarda, hi haurà xocolatada. A més, es comptarà amb les actuacions musicals del Grup de Gospel de Cambrils i dels grups de Cambra de Vent Quartet de Saxos i Clarinets de l’Escola Municipal de Música. També hi haurà l’actuació dels Xiquets de Cambrils. Cal recordar que per donar sang només cal ser major d’edat, pesar més de cinquanta quilos i en cas de ser dona, no estar embarassada. Amb el gest de donar sang s’ajuda a un Banc de Sang i Teixits que cada dia necessita més de 1.000 aportacions per poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web