Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 63
Menu
RSS

unnamed

La Cooperativa vol instal·lar molins de vent per generar energia al camp

La Cooperativa vol instal·lar molins de vent per generar energia al camp

La Cooperativa Agrícola de Cambrils continua treballant per reduir la despesa energètica de la pròpia entitat i dels seus associats, gràcies al Projecte Life, concedit des de la Unió Europea. Un dels propers passos serà la instal·lació de molins de vent als terrenys dels agricultors per tal de generar energia per consum propi.

La iniciativa s’inclou en el marc de la campanya Coop 2020, un projecte que té com a principal objectiu demostrar que és viable econòmica, social i ambientalment un nou model de negoci enfocat a cooperatives agrícoles, que inclou estalvi energètic, generació d’energies renovables i la producció de biomasa.

De moment són sis les empreses que participen en el projecte en el que està representada la Cooperativa Agrícola cambrilenca. Està previst que el proper mes de maig es faci la presentació oficial del primer molí de vent de la Cooperativa amb el que es pretén aconseguir un important estalvi energètic apostant per les energies renovables.

Per fer-ho possible, s’han hagut de netejar els terrenys i preparar-los per a la instal·lació d’aquest dispositiu d’energia eòlica, de dimensions reduïdes, que tindrà connexió amb el reg per a la collita de quatre varietats de cultius. A més, també es preveu instalar-ne un altre a l’exterior de l’edifici de la Cooperativa. En unes setmanes es farà la presentació oficial d’aquesta instal·lació. Segons els responsables, l’objectiu a llarg termini és reduir un 50% la despesa energètica dels pagesos, i un 20% la de la pròpia Cooperativa.

Per altra banda, el reconeixement internacional a la qualitat de l’oli Mestral, realitzat a la Cooperativa, continua imparable. L’última distinció a aquest oli Denominació Origen Siurana ha arribat aquesta mateixa setmana des d’Itàlia. Era la primera vegada que la Cooperativa de Cambrils es presentava al certamen, el 17è Concurs Internacional d’Oli Extra Verge d’Oliva i ja n’ha aconseguit una distinció en la categoria de fruita lleugera. Un premi a la tasca realitzada pels productors locals que ja fa anys que van sumant guardons. Des de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, el seu gerent, Fernando Sarassa està molt satisfet per aquest nou reconeixement a un Oli que assegura “és el nostre producte estrella i hem de continuar treballant perquè es continuï reconeixent la seva qualitat arreu”. De fet, “l’oli de Cambrils ha guanyat en vuit anys quatre vegades el Premi al Millor Oli d’Oliva Verge que atorga el Ministeri d’Agricultura, el guardó de màxim nivell i reconeixement”. Un reconeixement a la seva qualitat que li arriba també des del sector de la gastronomia i és que cada cop són més els xefs de prestigi que es cuinen amb oli de Cambrils. Conegut és ja el cas de Carme Ruscalleda, responsable del Restaurant Sant Pau o de Jordi Cruz a l’Àbac.

Darrera modificació elDijous, 23 abril 2015 23:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web