Menu
RSS

unnamed

El Parc del Pinaret acull demà un festival per commemorar el Dia Internacional de la Dansa

El Parc del Pinaret acull demà un festival per commemorar el Dia Internacional de la Dansa

Avui, 29 d’abril es commemora novament el Dia Internacional de Dansa que aquest any arriba a la seva 33ena edició. L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO, de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa.

La data escollida, el 29 d’abril, commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, juntament amb el Centre de Dansa Cambrils i Estudi Giselle organitzen per a commemorar-ho un festival de dansa al Parc del Pinaret demà dijous dia 30 d’abril.

Per iniciar l’esdeveniment, a les 18 hores, es farà la lectura del Missatge del Dia Internacional de la Dansa, que aquest any ha estat encarregat a La Caldera i escrit per Inés Boza, sòcia fundadora del centre de creació.

Aquest festival té per objectiu, tal com es va establir en crear aquesta diada, aproximar la dansa al públic en general, tot utilitzant un sol idioma per a tothom, grans i petits, l’idioma del cos, del moviment, que no entén d’edats, de cultures, de races o ideologies.

Seguidament els alumnes de cada centre interpretaran diversos números de dansa i l’acte acabarà amb un actuació conjunta final on tothom, pares, germans, amics... poden participar com ja es tradició del DID a Cambrils.

Cal destacar que aquest any, i per primera vegada, el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils atorgarà 8 beques entre els ballarins i ballarines de les dues escoles de dansa participants. Les beques van dirigides a ajudar al desenvolupament dels estudis de dansa.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web