Logo
Imprimir aquesta pàgina

Camí Mendoza: ' Hem de tornar a motivar el personal de l'Ajuntament'

Camí Mendoza, alcaldessa electa de Cambrils. Camí Mendoza, alcaldessa electa de Cambrils.

Ha sorprès la velocitat amb la qual ERC ha arribat a un pacte amb CIU i PSC.
Ha estat una qüestió de sintonies principalment. Enteníem que dins de la situació que van deixar els resultats ens havíem de moure ràpidament. Ara ja estem perfilant quins seran els eixos del mandat i les regidories.

No heu rebut cap directriu de la direcció del partit?
En el cas d’Esquerra no hi ha hagut cap pressió i crec que en el cas de les altres forces polítiques tampoc. Per la campanya ens van deixar llibertat absoluta per ajuntar-nos amb Avancem, perquè entenien que cada municipi té les seves peculiaritats, i el mateix estan fent ara.

Durant la campanya van signar el compromís independentista de l’ANC.
Des del govern donarem suport a qualsevol iniciativa que creiem que pugui contribuir al procés de país que estem vivint. Amb el PSC això ens podria portar alguna discussió però estem intentant acostar posicions.

Una setmana després de tancar el pacte quines sensacions ha percebut?
És evident que no es podia fer un pacte a gust de tothom i hi haurà persones que potser no entendran que ens haguem ajuntat amb el PSC o amb CIU, després que en campanya en critiquéssim moltes de les seves actuacions. El moment és el que és i si volíem governar ens havíem d’ajuntar.

L’NMC ha lamentat que se’ls descarti per formar govern després de mantenir una única reunió.
Entenem la seva reacció i posicionament, però ells també entendran que tots al govern no hi podem ser. Encara que ens haguéssim reunit més vegades amb l’NMC, el resultat hauria estat el mateix. El pacte va venir rodat.

Quina és la primera mesura que prendrà quan prengui possessió del càrrec?
Prioritzaré el personal de l’Ajuntament, ja que crec que després de l’ERO han sofert molt. Seré sensible en aquest tema. Hem de tornar a motivar al personal perquè sense ells, per molts bons projectes que tinguem, el consistori no funcionarà.

Heu hagut de cedir en algun punt del vostre programa durant la negociació?
Encara estem en línies molt bàsiques, però espero no haver de renunciar a pràcticament res.

La transparència i la participació van ser dos dels eixos de la seva campanya.
I ho seran al nostre govern. Posarem els plens a la tarda i facilitarem que la gent pugui venir. Volem escoltar molt a la gent de la casa i a la gent del carrer abans de prendre decisions. Una altra prioritat és impulsar edificis infrautilitzats, com ara l’Ateneu Juvenil o el Centre Cultural.

Esteu d’acord amb l’espai ‘co-work’ de la Torre del Llimó?
No ens agrada aquesta idea. Ens hem de seure i parlar-ho. La nostra proposta és un espai més cultural i lúdic, que esdevingui un punt de trobada pels veïns. És el que convé al barri.

També van prometre recuperar alguns serveis que s’han perdut aquest mandat.
S’ha de buscar la fórmula per recuperar la ràdio, tots estem d’acord en això. No pot ser que un municipi com Cambrils no tingui aquest mitjà de comunicació en funcionament.

També aposten per desencallar el projecte del Teatre Auditori.
S’han de buscar diners privats, algú que vulgui invertir-hi. Sempre hem defensat que Cambrils necessita aquest teatre auditori tal com es va plantejar en el seu dia i si no és en els propers quatre anys serà dintre de vuit.

Estan d’acord amb el projecte actual de l’enderroc del pont de la N-340?
La prioritat no és aquesta. El nou traçat de la via és una gran infraestructura per Cambrils i si l’any que ve estarà en marxa cal connectar la futura estació i tota la zona esportiva i el cementiri amb el municipi. Avui per avui donem una imatge que ens preocupa molt. No ens venia d’uns anys més enderrocar el pont.

Però les obres ja estan pressupostades i començaran després de l’estiu.
No ho sé. S’ha de parlar. Ho intentarem frenar.

Darrera modificació elDivendres, 05 Juny 2015 13:08

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.