Menu
RSS

unnamed

Cambrils aprova un pressupost de 43M€ i obre la porta a les inversions

L'alcaldessa Mercè Dalmau i el regidor d'Hisenda i personal, Ramon LLovet, durant la pressentació dels pressupostos. L'alcaldessa Mercè Dalmau i el regidor d'Hisenda i personal, Ramon LLovet, durant la pressentació dels pressupostos.

El Govern de Cambrils ha aprovat, en la darrera sessió plenària de 2013, un pressupost municipal que ascendeix a 43 milions d’euros. Per primer cop des de l’arribada de l’actual Equip de Govern s’obre la porta a les inversions, amb una partida d’1,4 milions que es podrà mantenir si “algunes gestions que tenim endegades es tradueixen en ingressos extraordinaris”.

Encara que es confia en poder realitzar aquestes inversions durant l’any, no s’ha volgut anunciar a què es destinarien.

El regidor d’Hisenda i Personal, Ramon Llobet, va exposar els principals punts d’un pressupost que, segons les seves paraules, “aporta estabilitat financera a l’Ajuntament”. En el capítol d’ingressos directes, Llobet va avançar un augment de la recaptació en l’IBI -fins els 1,37M€- derivat de la revisió cadastral que s’ha dut a terme en algunes zones municipals. Cal recordar que les ordenances fiscals es congelaran de cara al proper exercici. 

Pel que fa a ingressos indirectes, el pressupost de 2014 contempla una baixada de 202.000 basant-se en els ingressos reals de 2013. En l’apartat de taxes i altres ingressos és on radica el major increment de la recaptació de l’Ajuntament. En total, assolirà 3,4 milions més gràcies, bàsicament, a la gestió de la zona blava (1,1M€), la devolució de l’IVA cobrat per SECOMSA (0,9M€) i la provisió d’un aval (1,08M€). A més a més, la recaptació prevista per l’aplicació de la taxa turística durant aquest any és de 240.000€, que es destinaran al Patronat de Turisme.

En aquest sentit, el pressupost dels patronats augmentarà en gairebé mig milió d’euros. Mentre que el de Música es manté i el Museu d’Història pateix un lleuger descens, augmentaran les transferències a l’Institut Municipal d’Esports (+255.000€), previstos per endegar reformes a les instal·lacions esportives, i al Patronat de Turisme (+225.000 euros).

Pel que fa a la despesa, Llobet va subratllar que “paguem 7,822.000 euros en amortitzacions” com un dels grans condicionants de l’elaboració dels pressupostos. En línies generals, les partides destinades a cada regidoria es mantindran respecte al 2013 -veure quadre adjunt-, amb alguna variació destacada com l’augment d’un milió d’euros en Governació, ocasionat per la transferència d’Aparcam, o la rebaixa de 533.000 euros en Personal, derivada de l’ERO, o de 130.000 a Alcaldia, que es feia càrrec de les extintes ràdio i televisió locals.

En la seva lectura d’aquests pressupostos, l’alcaldessa Dalmau va assegurar que “són realistes, fruit d’una bona gestió. Des del primer dia hem volgut no pressupostar més ingressos dels que vertaderament es generen”. A més, va recordar el conjunt de “mesures no agradables” que ha pres des de la seva arribada a l’alcaldia i va assegurar que “durant el 2014 no s’augmentarà la pressió fiscal i es garanteixen els mateixos serveis de 2013”.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web