Menu
RSS

Cambrils destinarà 612.000 euros aquest 2016 per enderrocar el pont de la N-340

Mercè Dalmau, Jaume Gila, Camí Mendoza i Ana López han comparegut aquest matí per pesentar el pressupost municipal de 2016. Mercè Dalmau, Jaume Gila, Camí Mendoza i Ana López han comparegut aquest matí per pesentar el pressupost municipal de 2016.

L'enderrocament del pont de la N-340 serà la principal actuació en matèria d'inversió a Cambrils l'any 2016. Així ho han explicat aquest dijous els responsables municipals en la presentació del pressupost del consistori que s'aprovarà demà en sessió plenària.

La partida final que s'ha reservat per aquesta inversió és de 612.000€, una quantitat que havia estat bloquejada per l'anterior govern al final del mandat. Aquests diners es destinaran a la primera fase del projecte, que consisteix en l'enderrocament del pont i la urbanització de l'entorn. Per posteriors exercicis queda pendent la construcció del nou pont i la urbanització del passeig que resultarà. L'actuació només està pendent d'un darrer document de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per sortir a concurs. Inicialment, l'anterior govern havia calculat una despesa per aquesta fase de 683.000 euros, que s'ha recalculat a la baixa un cop tancat el projecte.

En total, la partida que es destinarà a inversions al llarg de 2016 serà d'un milió d'euros, la quantitat més elevada dels darrers anys. La resta d'actuacions previstes són millores en les instal·lacions de les escoles bressol municipals, les escoles públiques de primària i al Pavelló Municipal d'Esports. A més, es destinaran gairebé 7.000 a les platges de Ponent per tal de reforçar els serveis necessaris per obtenir la bandera blava. De la mateixa manera, s'han reservat 1.000 euros per engegar el projecte d'urbanització de l'Avinguda Charles Darwin, que ha de connectar la ciutat amb la futura estació de ferrocarril.

Els comptes de l'Ajuntament pel proper any són lleugerament inferiors als d'aquest 2015. Els 42.391.410 euros previstos suposen 252.400 euros menys que en l'exercici anterior, encara que es produeix un augment de gairebé un milió d'euros en el capítol de despeses corrents, que s'enfila fins als 35.9 milions. Aquest increment es destinarà en un 80% a l'àrea de serveis a les persones. Així, s'hi invertiran 740.000 euros més a les polítiques de benestar social, cultura o esports, però encara no s'ha fet públic quines actuacions es concretaran. Els altres 284.000 euros d'increment es repartiran entre l'àrea econòmica i la de serveis generals.

Reducció dràstica del deute

El pressupost de 2016 segueix la línia dels anteriors en matèria d'endeutament. Així, la previsió és mantenir les polítiques de reducció del deute fins tancar el proper exercici amb una ràtio del 85,53%, molt lluny del 140% al qual va arribar aquesta xifra fa cinc anys. De fet, per primera vegada en molts anys, Cambrils tancarà 2015 complint amb el sostre legal del deute fixat per la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, amb una ràtio del 103% (el límit per llei és del 110%).

Pel que fa a les aportacions als patronats, el proper 2016 es produirà un estalvi de 632.000 euros originat de la supressió de l'Institut Municipal d'Esports (IMEC) i la seva inclusió dins l'organigrama de l'Ajuntament. Així, els tres patronats autònoms de Cambrils veuran incrementada la seva aportació pel proper any, especialment el de Música, que rebrà 163.000 euros de més fins als 600.000€ de total. Mentrestant, el Patronat de Turisme veurà augmentada la seva partida en 14.400 euros (823.000€ en total) i el Museu d'Història, en 17.700€ (152.700€).

El regidor d'Hisenda, Jaume Gila, ha ressaltat durant la presentació que es tracta d'un pressupost "realista i equilibrat que compleix amb els objectius d'estabilitat pressupostària i de sostenibilitat financera". De la mateixa manera, el responsable dels comptes municipals, ha assegurat que "hem posat l'accent en aquelles polítiques que han d'ajudar a reactivar l'economia local. Això passa per turisme i per la dinamització econòmica a través de promoció de ciutat". 

Darrera modificació elDijous, 17 Desembre 2015 20:25

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web