Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

L'equip de govern defensa que Secomsa continuï gestionant les brosses: 'Tindrem control total'

L'equip de govern defensa que Secomsa continuï gestionant les brosses: 'Tindrem control total'

El servei de recollida de brosses i neteja de carrers a Cambrils seguirà en mans de Secomsa, empresa pública depenent de Consell Comarcal del Baix Camp. Així ho va decidir el ple celebrat aquest dimarts, amb el vot favorable de l’equip de govern i el vot contrari de l’oposició en bloc.

Després de les crítiques que l'oposició va escenificar en una roda de premsa la setmana passada per la manca d’alternatives per delegar el servei, el govern municipal va defensar la seva elecció al·legant que “apostem per una gestió pública amb un control directe”. 

El 31 de març finalitzarà el conveni vigent amb Secomsa i a partir de llavors començarà el nou, amb una despesa anual de 6 milions d’euros. En els propers anys es renovarà completament la flota de vehicles de la neteja viària i de recollida de residus, així com els 1.200 contenidors de brossa de la ciutat, que incorporaran un sistema de càrrega lateral, així com les 87 àrees de contenidors soterrats.

Tot i que l’oposició havia demanat la retirada del punt de l’ordre del dia, ja que asseguraven haver rebut el conveni amb només uns dies d’antelació, finalment la delegació del servei de brosses es va debatre al ple. Segons l’alcaldessa, Camí Mendoza, “tots els regidors tenien coneixement de les nostres intencions des de l’estiu”. A més, la batllessa va defensar que aquesta delegació compleix amb totes les normatives i que l’elecció de Secomsa garanteix “una gestió més àgil i una adaptació més ràpida al nou servei”.

En aquest sentit, l’equip de govern va oferir una roda de premsa per presentar les millores introduïdes en el nou conceni, que tindrà una vigència de 8 anys més dos prorrogables. A banda de la renovació completa de vehicles i contenidors, tant el servei de neteja de carrers com de recollida de residus augmentarà la seva freqüència pel que fa a temporada alta i també en els torns actuals. A més, s’introduirà una nova imatge del servei i s’incorporaran mesures d’smart city, com els GPS o les tablets als vehicles per poder fer informes on-line al moment.

 

Darrera modificació elDivendres, 17 Febrer 2017 12:54

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web