Menu
RSS

banner ILCD 4

Març és el mes de la carxofa als restaurants de Cambrils

Març és el mes de la carxofa als restaurants de Cambrils

La carxofa és la protagonista del març a Cambrils. Del 10 al 26 de març un total de 38 restaurants, dos més que en la darrera edició, participaran a les cinquenes jornades gastronòmiques ‘Encarxofa’t a Cambrils’.

Les properes dues setmanes, els xefs cambrilencs oferiran els seus menús elaborats especialment per aquests dies al voltant d’una de les hortalisses més gustoses i saludables de la cuina mediterrània. Els comensals podran triar entre una àmplia oferta de propostes, tradicionals i d’avantguarda, basades en aquest producte de temporada fortament arrelat al territori.

A més, les jornades s’acomiadaran el diumenge 26 de març a les 11 hores amb un tast de paelles encarxofades als voltants de la plaça del Pòsit, organitzat amb la col·laboració dels restauradors participants en la campanya i la Cooperativa Agrícola de Cambrils, i amb el maridatge de les cerveses Estrella Damm, patrocinador de les jornades. Els tiquets costaran 4 euros i es podran adquirir a la mateixa plaça. Com a novetat, enguany els botiguers de la Xarxa del Port s’han sumat a la campanya decorant els seus aparadors amb carxofes per ambientar la zona d’influència.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que l’objectiu de les jornades és donar a conèixer els productes de temporada i de quilòmetre zero com la carxofa, un dels conreus tradicionals dels productors de la Cooperativa, en el moment de màxima producció, al mateix temps que es promociona la gastronomia i el territori. “La clau de l’èxit de les jornades és la combinació entre productes de primera qualitat, cuiners de prestigi i els atractius de la destinació”, ha assegurat l’alcaldessa.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha destacat la bona feina dels pagesos i els cuiners que treballen seguint el cicle vital dels productes de la terra per oferir la millor qualitat i aconseguir el sabor més autèntic de Cambrils. La regidora també ha explicat que la restauració i el sector primari són dues àrees d’activitat econòmica dinàmiques i amb un alt potencial, capaces de crear ocupació i generar riquesa al municipi, a banda de posicionar-lo geogràficament en el mapa per la seva qualitat gastronòmica. En aquest sentit, López ha destacat l’aposta per un calendari gastronòmic que va més enllà de la restauració i la importància del treball en equip entre l’hostaleria, els productors i l’administració.

Darrera modificació elDivendres, 10 Març 2017 01:52

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web