Menu
RSS

banner ILCD 4

Cambrils recupera l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor

El subdirector general d’Atenció al Consumidor de l’Agència Catalana de Consum, Josep M. Recasens, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el president de la Unió de Consumidors de Catalunya, Salvador Domínguez i la regidora de Participació Ciutadana, Ana López, en la presentació de l'OMIC aquest dijous. El subdirector general d’Atenció al Consumidor de l’Agència Catalana de Consum, Josep M. Recasens, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el president de la Unió de Consumidors de Catalunya, Salvador Domínguez i la regidora de Participació Ciutadana, Ana López, en la presentació de l'OMIC aquest dijous.

El 15 de març es commemora el Dia Mundial del Consumidor. Aprofitant aquesta efemèride, l'Ajuntament de Cambrils ha presentat aquest dijous la nova Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), un servei que s'havia deixat de prestar des de l'any 2012 i que recupera ara cada divendres a les instal·lacions de la Torre del Llimó.

"Recuperem un servei que és necessari per resoldre problemes puntuals dels consumidors i, el més important, per poder-los prevenir", ha destacat l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, ha recordat que, tot i no ser una competència directa dels ajuntaments, poder tenir una OMIC "implica tenir un instrument més per fomentar els drets de la ciutadania a Cambrils". 

Els ciutadans que vulguin adreçar-se a l'OMIC ho hauran de fer concertant cita prèvia (a través del telèfon 977794579 o l'adreça electrònica Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) i seran atesos els divendres en horari de 9 a 14 hores. Des de la supressió de l'oficina l'any 2012, era el Consell Comarcal del Baix Camp qui oferia aquest servei d'assessorament als ciutadans de Cambrils (ho seguirà fent els mesos de juliol i agost, que tanca l'OMIC de Cambrils). 

El subdirector general d’Atenció al Consumidor de l’Agència Catalana de Consum, Josep M. Recasens, ha felicitat al consistori per la iniciativa i ha explicat que "el consum és una activitat transversal que afecta tots els ciutadans sense distinció i per això ha de ser objecte de protecció i de tutela".

Dues tècniques municipals s'han especialitzat a través d'una formació específica i seran les encarregades d'oferir la informació i l'assessorament de forma gratuïta als ciutadans que ho requereixin. La previsió del departament de Participació Ciutadana és atendre unes 60 persones al mes. 

Quines són les qüestions que pot resoldre l'OMIC? En primer lloc, es tracta d'un servei d'informació i orientació perquè els consumidors coneguin els seus drets. A més, ofereix assessorament tècnic sobre possibles reclamacions i s'hi poden tramitar denúncies o reclamacions davant els organismes competents. La mediació entre consumidor i empresa per arribar a acords amistosos, així com la sensibilitació i la formació en matèria de cosum són altres funcions que oferirà l'OMIC.

L'OMIC de Cambrils, a més, servirà per assessorar específicament als afectats de les clàusules terra amb una atenció directa que s'oferirà dos divendres al mes. El proper divendres 24 de març, a les 18 hores, el tècnic jurídic de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), Raimon Margalef, impartirà una sessió informativa al voltant de les clàusules terra i donarà respostes als interessats en un acte a la sala d'actes del Centre Cultural.

Precisament, el president de la UCC, Salvador Domínguez, ha signat un conveni amb l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, adreçat a col·laborar en qüestions de sensibilització i promoció dels drets dels consumidors a la població cambrilenca.

Darrera modificació elDijous, 16 Març 2017 14:31

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web