Logo
Imprimir aquesta pàgina

La Cooperativa pagarà aquest mes el 6,4% dels fons retinguts per la fallida

El president de la Cooperativa, Jaume Baiges, i l’assessor del Consell Rector, Julio Pérez Sancho, han anunciat la mesura aquest dijous. El president de la Cooperativa, Jaume Baiges, i l’assessor del Consell Rector, Julio Pérez Sancho, han anunciat la mesura aquest dijous.

Els més de 5.000 impositors afectats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils rebran el proper dia 26 d'abril el 6,4% dels seus estalvis retinguts des de finals de 2015. Es tracta del 3,2% que va fixar el jutge en el pla de viabilitat aprovat ara fa un any i un 3,2% extra que permetrà reduir en un any el període de devolució dels diners, fixat fins al 2032. En total, es retornaran uns 2 milions d'euros i 79.000 més en concepte del 0,5% d'interessos.

Aquest segon pagament arriba vuit mesos després que els responsables de la Cooperativa fessin front al retorn del 46,4% dels fons atrapats. D'aquesta manera, a finals d'aquest mes s'hauran retornat ja més de la meitat dels diners, el 52,8%. En xifres globals, dels 32,5 milions retinguts, quedaran per retornar entre 13 i 14 milions, a més dels interessos generats en aquest temps.

Per al president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Jaume Baiges, "és una satisfacció pel Consell Rector veure que estem en el bon camí". "Hem confiat en els tècnics per tirar endavant el pla de viabilitat i ara podem dir que tenim els comptes sanejats", ha afirmat, tot destacant que l'entitat està recuperant la confiança de la gent.

En aquest sentit, també ha destacat el bon funcionament de les agrobotigues de la Cooperativa, que han duplicat els ingressos gràcies, en bona part, a la venda de fruits secs sota la marca pròpia Mestral i al bon rendiment de la vinoteca. "S'han perdut alguns socis i hem reduït personal, però entre tots tirem endavant", ha manifestat.

Julio Pérez Sancho, assessor del Consell Rector de la Cooperativa, ha expressat que aquesta "és una gran notícia després dels moments de nervis que s'han viscut en tot aquest temps". Pérez Sancho ha destacat les bones relacions i la col·laboració tant amb l'Ajuntament de Cambrils com amb la Generalitat i també ha afirmat que entén les reivindicacions de la Plataforma d'Afectats i dels socis que s'han sumat a la querella.

No obstant, ha apuntat que "hi ha 5.272 afectats i són uns cent els que s'han afegit a la querella". De fet, l'assessor creu que les protestes són dels impositors més petits i ha manifestat que uns 4.000 afectats ho són per quantitats que no passen dels 2.000 euros. Per contra, ha assegurat que "tenim molta gent gran que ens encoratja i això ens dóna més força per treballar cada dia. Cada vegada rebem més felicitacions".

A més, ha anunciat que ja han signat el contracte de lloguer amb Ibercaja per reobrir l'oficina del carrer del Sindicat. L'entitat durà a terme unes obres en les properes setmanes i podrà obrir portes abans de l'estiu.

Amenaces per part d'alguns deutors

En la roda de premsa celebrada aquest dijous, l’assessor del Consell Rector de la Cooperativa, Julio Pérez Sancho, ha fet públic que tant ell com d’altres membres del seu equip de recuperació d’imposat han estat objecte d’amenaces per part d’algunes persones que mantenen deutes amb l’entitat pendents de pagament. “No han estat preocupants fins ara, però si continuen ho haurem de portar davant de la justícia”, ha expressat.

Assegura que han rebut amenaces verbals des que estan reclamant aquest diners, d’un any ençà. En aquest sentit, ha apuntat que han portat als jutjats 18 casos de deutors de la secció de crèdit (amb hipoteques o pòlisses bancàries) que mantenen un deute total de 800.000 euros amb la Cooperativa. 

Darrera modificació elDijous, 20 abril 2017 15:34

L'últim de Iván Alcalá

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.