Menu
RSS

610x90 La Vila

banner ILCD 4

L'Ajuntament negocia amb altres empreses per mantenir el Festival de Música

La compareixença de l'alcaldessa i el regidor de Cultura ha aixecat un gran interès mediàtic. La compareixença de l'alcaldessa i el regidor de Cultura ha aixecat un gran interès mediàtic.

L'Ajuntament de Cambrils està treballant per poder mantenir el Festival Internacional de Música de Cambrils del 27 de juliol al 13 d'agost. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Cultura, Josep Lluís Abella, han comparegut avui davant de la premsa per parlar de la situació actual i del futur de l’esdeveniment, després de la detenció del propietari de l'empresa adjudicatària.

L’alcaldessa i el regidor han manifestat la seva intenció de salvar aquesta 43a edició del festival amb el mateix cartell musical que estava previst i han assegurat que estan fent gestions amb la màxima urgència per trobar una altra empresa que en pugui assumir l’organització.

El regidor de Cultura ha explicat que la setmana passada va rebre una trucada del propietari de l’empresa adjudicatària i director del festival per informar-lo que tenia “uns problemes personals i de solvència econòmica” que feien perillar la viabilitat de l’esdeveniment, però que estava treballant per solucionar-los. A partir d’aquell moment, l’equip de govern es va posar a treballar per buscar alternatives en cas que Publiolimplia renunciés a l’organització del festival.

L’alternativa és que una altra empresa pugui agafar el relleu de l’organització a través d’un negociat d’urgència, una vegada Publiolimpia hi hagi renunciat o bé l’Ajuntament rescindeixi el contracte. Aquesta altra empresa hauria d’assumir el mateix plec de clàusules regulador del contracte que es va establir en la licitació pública perquè no hi ha marge de temps per tornar a licitar l’organització del festival. Cal recordar que al concurs que va guanyar Publiolimpia per organitzar el festival no es va presentar cap altra companyia.

El regidor de Cultura ha explicat que el govern està mantenint contactes amb una empresa que està estudiant la possibilitat però a dia d’avui no hi ha res tancat. Per això s’ha suspès temporalment la venda d’entrades al Patronat de Turisme, no així a través de la plataforma Ticketea.com.

El regidor de Cultura s’ha mostrat sorprès amb la notícia de la detenció d’Antoni Mas, ja que l’Ajuntament mai havia tingut problemes amb Publiolimpia en les anteriors edicions. A més, l’empresa també organitza competicions de balls esportius en diverses poblacions catalanes, que es retransmeten pel canal Esports 3 durant tot l’any.

La relació entre l’Ajuntament de Cambrils i Publiolimpia va començar l’any 2012. En aquell moment l’Ajuntament de Cambrils tenia greus problemes econòmics que amenaçaven la celebració del festival i Publiolimpia va col·laborar en l’esdeveniment amb l’organització d’un concert de Miguel Bosé al camp de futbol a canvi de la cessió de l’espai. 

El 2013 la gestió va ser compartida. I des del 2014 Publiolimpia s’encarrega de tota la organització i el festival creix en qualitat amb la participació de destacades estrelles internacionals. El 2017 es va fer un concurs públic que va guanyar la mateixa empresa, que va haver d ‘aportar documentació per garantir la seva solvència.

El plec de clàusules estableix que l’Ajuntament de Cambrils no assumeix cap risc operatiu de mercat, essent l’execució del contracte a “risc i ventura” del contractista qui, en conseqüència, assumirà les funcions de promotor únic amb tota la responsabilitat d’organització dels esdeveniments programats i adjudicats, i es farà càrrec, sense cap cost ni responsabilitat per a l’Ajuntament, de totes les actuacions necessàries.

Darrera modificació elDimecres, 14 Juny 2017 19:44

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web