Menu
RSS

banner ILCD 4

Els ajuntaments de Vila-seca i Cambrils donen el seu suport a l’1-O

La batllessa Camí Mendoza va publicar a les xarxes socials una foto donant suport a la convocatòria del referèndum. La batllessa Camí Mendoza va publicar a les xarxes socials una foto donant suport a la convocatòria del referèndum.

El debat sobiranista ha esquitxat de ple al món local arran de l’aprovació de la Llei del Referèndum al Parlament de Catalunya el passat 6 de setembre. L’endemà de la polèmica votació, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vice-president, Oriol Junqueras, van remetre una carta a tots els ajuntaments catalans demanant confirmar els punts de votació habituals de cara a l’1 d’octubre. A casa nostra, Cambrils i Vila-seca, sota governs de partits sobiranistes, ja van expressar la seva voluntat de col·laborar amb el referèndum. Per contra, el batlle salouenc va respondre a la missiva de la Generalitat recordant que “se cenyirà a la legalitat vigent”.

El posicionament més clar en aquesta matèria ha estat el de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC). El mateix dia que va rebre la comunicació per part de Puigdemont i Junqueras, la batllessa va signar un decret d’alcaldia on expressava el seu “ple suport al referèndum”. Cal recordar que a Cambrils ERC governa amb un pacte amb CiU i PSC.

Arran d’aquesta decisió, el grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament va presentar un recurs d’impugnació al decret, el qual considera ‘sense vigència ni marc jurídic legal”. El portaveu de la formació taronja a Cambrils, Imanol Rico, va explicar que el seu grup ha adoptat aquesta mesura perquè té “el compromís de vetllar per un ajuntament que compleixi les lleis”, i va expressar que “no seran còmplices d’un cop a la democràcia”.

Un sí en veu baixa

El de l’alcalde de Vila-seca, per contra, va ser un sí en veu baixa. Arran de la carta del govern, Josep Poblet va remetre un decret d’alcaldia, que encara no s’ha fet públic, on refermava el seu compromís amb el dret a decidir del poble català. Un compromís, recorda, que s’ha ratificat fins a dues ocasiones amb sengles mocions al plenari municipal. Una resposta freda que concorda amb el posicionament del batlle allunyat de la primera línia amb la qüestió sobiranista. De fet, l’any 2015 el govern de Poblet ja va tombar la proposta per adherir Vila-seca a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). 

Ara, no hi ha hagut cap comunicat oficial des de l’agrupació local del PDeCat i ha estat el grup municipal de Decidim Vila-seca, l’altra força independentista amb representació al municipi, qui va confirmar el compromís del govern municipal amb el referèndum. 

Pel que fa a Salou, Pere Granados va respondre a la missiva de Puigdemont i Junqueras amb un missatge on es posicionava en contra de la Llei del Referèndum, suspesa pel Tribunal Constitucional, i es remetia a la legalitat vigent. Tot i això, des de l’oposició han criticat la seva “manca de transparència” en aquesta qüestió i li han reclamat que aclareixi el seu posicionament. 

Des del grup municipal del PP, de fet, van demanar aquest dimarts formalment la convocatòria d’una junta de portaveus urgent per tal d’aclarir el seu posicionament, però asseguren que no han obtingut cap resposta. Per contra, des de C’s han expressat la seva satisfacció perquè “el nostre municipi s’hagi desmarcat del suport institucional a l’atropellament democràtic que es vol perpetrar l’1 d’octubre”.

Darrera modificació elDimarts, 19 Setembre 2017 13:44

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web