Logo
Imprimir aquesta pàgina

Saragossa lliura la Medalla d'Or a Cambrils per la seva resposta davant l’atemptat

Saragossa lliura la Medalla d'Or a Cambrils per la seva resposta davant l’atemptat

Cambrils va rebre dissabte la Medalla d’Or de la Ciutat e Saragossa en reconeixement a la resposta i la solidaritat de la ciutadania, els serveis d’emergència i els governants després de l’atemptat al passeig Marítim.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, acompanyada de regidors i regidores de les diferents formacions polítiques del consistori, va recollir el guardó en un acte solemne amb motiu de l’inici de les Festes del Pilar, que va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Saragossa. En aquest mateix acte també va recollir la Medalla d’Or de la Ciutat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i es van lliurar els títols de quatre Fills Predilectes de la Ciutat.

En el seu parlament, l’alcaldessa de Cambrils va destacar “el comportament cívic i exemplar de la ciutadania i els cossos de seguretat i emergències sanitàries que van mobilitzar el màxim número d’efectius possibles, en un gest de solidaritat i resposta davant d’una adversitat tan dura com complexa”.

L’alcaldessa va assegurar que els atacs violents i indiscriminats no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida, la tolerància i la voluntat col·lectiva de construirà amb llibertat una societat més justa, més igualitària i més solidària i respectuosa amb totes les religions, cultures i maneres de pensar.

Camí Mendoza també va parlar dels vincles que uneixen les dues ciutats i va afirmar que Cambrils seguirà acollint els saragossans i saragossanes amb un somriure i els braços oberts. “La solidaritat i l’estima que hem rebut i la que estem rebent cada dia ens fa més forts i ens dóna la seguretat que estem fent bé la nostra feina”, va concloure l’alcaldessa, després d’unes paraules de record a les víctimes de l’atemptat i en especial a la saragossana Ana María.

Per la seva banda, l’alcalde de Saragossa, Pedro Sastisteve, va explicar que la medalla ret homenatge “a dues ciutats enormement estimades per tots els saragossans i saragossanes que es van haver d’enfrontar al dolor de la barbàrie terrorista”. L’alcalde va afirmar que la medalla reconeix sobretot l’exemple que va donar la societat civil davant de la por i la barbàrie sota el lema “No tinc por”. Per acabar, Santisteve va recordar “els llaços de germanor amb Catalunya, la nostra història comú amb territoris veïns i germans” i va assenyalar que “avui més que mai els hem de posar en valor i actualitzar-los”.

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.