Logo
Imprimir aquesta pàgina

L'Ajuntament de Cambrils pujarà un 7% la taxa d’escombraries

L’equip de govern format per ERC, CiU i PSC va tirar endavant en solitari l’aprovació inicial de les ordenances fiscals de 2018. L’equip de govern format per ERC, CiU i PSC va tirar endavant en solitari l’aprovació inicial de les ordenances fiscals de 2018.

L’Ajuntament de Cambrils augmentarà un 7% el rebut de les escombraries de cara a l’exercici de 2018. Així ho reflexa la proposta d’ordenances fiscals que l’equip de govern va aprovar en la darrera sessió plenària.

Aquest increment arriba després de la renovació del conveni per aquest servei amb l’empresa pública Secomsa (depenent del Consell Comarcal del Baix Camp) el passat mes de gener, que va comportar un increment en el preu del 15%, gairebé 700.000 euros.

D’aquests diners, el 7% els assumirà directament el contribuent, mentre que l’altra part es finança amb altres recursos de l’Ajuntament. El regidor d’Hisenda, Jaume Gila, va dir que “aquesta pujada cal avaluar-la en base  a la qualitat del servei que rebem. Tenim millores en seguretat dels treballadors, contenidors, augment de personal, més neteja viària, vehicles i maquinària nova... i també s’ha produït l’increment del cànon de residus, que s’ha duplicat de l’any passat a aquest”. El responsable dels comptes municipals va assegurar que la pujada del 7% representarà un increment de 7 euros pels habitatges del nucli urbà i va remarcar que a Cambrils se seguirà pagant menys en aquest tribut que a ciutats com Reus o Valls. 

Un altre dels punts que va destacar Gila va ser la incorporació de dues noves taxes que gravaran els bancs i grans tenidors que disposin de pisos buits a Cambrils durant més de dos anys sense cap justificació. Aquesta mesura, va dir, va encaminada a aplacar el problema en l’accés a l’habitatge a la ciutat.

Entre les novetats, destaquen també les noves taxes, bonificacions i exempcions de les falques publicitàries de Ràdio Cambrils, primer pas de cara a reobrir aquest servei públic de cara a l’any que ve, així com l’ordenança que fixa les taxes per a l’ús de les parcel·les dels horts municipals que també es preveu posar en servei al llarg de 2018. 

La proposta de modificació d’ordenances fiscals es va trobar amb la negativa de la totalitat de grups municipals a l’oposició, a excepció de l’Assemblea de Cambrils (AdC), que es va abstenir a la votació. El gran punt de divergència va ser l’increment de la taxa d’escombraries, que van titllar d’“injustificada” en funció de la millora en el servei. Cal recordar que ara s’obre el període d’al·legacions i que el govern va expressar el seu desig de negociar altres propostes.

Crítiques de l’oposició

El portaveu de l’NMC, Oliver Klein, va considerar que l’augment del 7% és una decisió arbitrària i va expressar que “ens preocupa quina serà l’estratègia de futur, ja que el 7% cobreix una part del servei només i potser en un anys s’ha d’augmentar més”. A més, Klein va criticar que “es podria haver fet un esforç per reduir l’IBI”, el principal impost a nivell local, que es mantindrà congelat un any més.

Sobre la taxa d’escombraries, des de Ciutadans, Imanol Rico va manifestar que “el servei és nefast. El lògic seria baixar el preu”. A més, el portaveu de la formació taronja va lamentar que “nosaltres proposem una reducció d’impostos i de taxes i vostès les pugen i a sobre retallen els serveix, com la mitja hora menys d’atenció a la ciutadania a l’OAC”. Rico va apuntar al superàvit i les modificacions de crèdit per considerar que “aquest Ajuntament té capacitat per reduir la pressió fiscal”.

“Són unes ordenances profundament decebedores, totalment immobilistes. No hi ha idees. La immensa majoria de modificacions vénen donades per modificacions legals”, va destacar el portaveu del PP, David Chatelain. Al seu parer, “no hi ha cap incentiu nou per a l’activitat econòmica. És una molt mala notícia no impulsar noves bonificacions per incentivar l’apertura de noves empreses”.

Per la seva banda, el regidor de l’AdC, Iván Sanz, va agrair la inclusió d’alguna de les seves propostes a les noves ordenances, com ara les taxes que penalitzen els pisos buits. Tot i això, el portaveu de la formació assembleària va destacar que “aquestes ordenances no s’han consensuat i això és el principal problema”. A més, es va sumar al rebuig de l’augment del rebut de les escombraries i va demanar una reducció del període de pagament a les zones blaves.

L'últim de Iván Alcalá

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.