Menu
RSS

unnamed

Engeguen un projecte de recerca sobre les dones i la mar a Cambrils

Cap al 1960, una dona al mollet del Rec que estiba el peix perquè quedi ben posat i es pugui vendre. Foto: AMCAM. Fons Ortoneda Vernet. Núm. reg. 9354-2-4-0189 Cap al 1960, una dona al mollet del Rec que estiba el peix perquè quedi ben posat i es pugui vendre. Foto: AMCAM. Fons Ortoneda Vernet. Núm. reg. 9354-2-4-0189

La Confraria de Pescadors de Cambrils va acollir dimecres passat, 7 de març, una xerrada per donar a conèixer un projecte de recerca que està engegant el Museu d’Història i que vol estudiar el recorregut de la dona dins de la comunitat pescadora.

L’acte de presentació va anar a càrrec del director del Museu d’Història, Gerard Martí, que va donar pas a la historiadora Aïda Sánchez, màster de Formació del professorat d’ESO i Batxillerat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i grau d’Història per la pròpia URV (2016). 

Aïda Sánchez va començar un treball de recerca el curs passat, un treball que es titula 'Històries de vida, aproximació als papers de la dona vora la mar'. Es tracta del començament d’un projecte que ha de tenir un recorregut i que es va presentar dins de la Setmana de la Igualtat de gènere organitzada a Cambrils. I es pot considerar, també, la introducció a l’estudi del treball sobre els papers de la dona dins de la comunitat pescadora cambrilenca. Un estudi que es preveu que durarà un parell d’anys i que tindrà tres fases. 

Aïda Sánchez va explicar que “les dones, a la història, sempre queden al marge dels fets importants”. A més, “han estat silenciades i dedicades al treball”. Ara és el moment de fer l’estudi, abans que desapareguin tots els testimonis. 

En totes les comunitats de pescadors, el paper de la dona, lligat a casa, és molt determinant, i, les barques, es lliguen, sovint, amb els homes. 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web