Logo
Imprimir aquesta pàgina

ERC y PDeCAT defensen l'aliança amb el PSC a Cambrils fins al final del mandat

Imatge d'arxiu de l'anunci del pacte de govern que van fer Dalmau, Mendoza i López el maig de 2015. Imatge d'arxiu de l'anunci del pacte de govern que van fer Dalmau, Mendoza i López el maig de 2015.

Justament 3 anys després de signar el seu pacte per formar govern a l'Ajuntament de Cambrils, els grups municipals d'ERC i PDeCAT (que es va presentar a les darreres eleccions amb les sigles de CiU), han hagut de sortir al pas de la polèmica generada per la petició d'un sector de l'independentisme que vol que trenquin l'acord amb el PSC.

Els dos partits independentistes han emès un comunicat on expressen "el nostre compromís amb el pacte de govern pel període 2015-2019 que vam signar, juntament amb el PSC, el 28 de miag de 2015". D'aquesta manera volen expressar el seu "no" a la petició feta pel Comité de Defensa de la República (CDR) de "fer fora el 155 del govern de Cambrils".

ERC i PDeCAT sseguren que el pacte segueix "plenament vigent" i que el compromís per "garantir la millora de la ciutat, la vida de la ciutadania i l'estabilitat del govern" es mantindrà fins al darrer dia del mandat al costat dels socialistes.

"Fidels als nostres compromisos i mitjançant la negociació, els partits polítics que conformem el govern, continuem dirigint la nostra acció amb un objectiu comú i compartit que és el benestar dels cambrilencs i cambrilenques", expressen ambdues formacions en el text que han fet arribar als mitjans de comunicació aquest dijous.

Aquest comunicat arriba després que la portaveu socialista, Ana López, preguntés a l'alcaldessa, Camí Mendoza, si "defensar la democràcia i la llibertat significa fer fora un partit polític democràtic com el PSC, d’acord amb les exigències del CDR? Vostè també entén la democràcia com una exclusió?", arran de l'aprovació d'una moció de defensa dels CDR al darrer plenari.

Tanmateix, López va exposar que "els i les socialistes no creiem que cap solució passi per fer fora ningú. Ningú pot atribuir-se la representació de tot el poble de Catalunya" i va argumentar que "el PSC és part de la realitat viva i plural del nostre poble i ni vostès, ni ningú, ens faran fora de l’Ajuntament. Perquè l’Ajuntament és la casa de tots i nosaltres també formem part del poble. Tots som poble, tots som Cambrils".

Darrera modificació elDijous, 31 Maig 2018 14:56

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.