Menu
RSS

unnamed

L’Ajuntament de Cambrils demana als propietaris de l’antiga residència Montemar que actuïn davant l'ocupació

L’Ajuntament de Cambrils demana als propietaris de l’antiga residència Montemar que actuïn davant l'ocupació

L'Ajuntament de Cambrils està treballant per fer front a la recent ocupació de l’antiga residència Montemar, situada a Vilafortuny. El consistori ha contactat amb la propietat, una entitat bancària, per informar-los de l’ocupació de l’immoble i demanar-los que presentin una denúncia el més aviat possible, ja que aquesta és l’única manera de poder actuar policialment amb una ordre judicial, segons ha informat l’Ajuntament.

El consistori afirma que el de l’ocupació és un tema complex i que té poca capacitat d’actuació, “més enllà de pressionar perquè actuïn les instàncies competents, col·laborar en les accions que engeguin, vetllar per garantir la seguretat de les persones i fer de mediador en els conflictes que es puguin derivar de l’ocupació”. L’Ajuntament vol que es tornin a tapiar les instal·lacions un cop s’hagi desallotjat l’antiga residència.

D’altra banda, el Departament de Benestar de l’Ajuntament assegura que no té constància de cap família de Cambrils sense allotjament que no estigui atesa pels Serveis Socials. De tota manera, l’Ajuntament valorarà la situació de les persones ocupants i se’ls oferirà un allotjament alternatiu.

Aquest dilluns a la tarda, l’alcaldessa, la regidora de Protecció Ciutadana i el regidor de Benestar han mantingut una reunió amb els membres del Consell de Barri de Vilafortuny. Els veïns han expressat la preocupació pels possibles conflictes i problemes de convivència que podria generar l’ocupació de l’immoble, i han demanat més vigilància policial i que s’obri una via de diàleg amb els ocupants per exposar-los la inviabilitat del projecte d’implantació d’un centre social. 

L’any 2014, l’Ajuntament de Cambrils ja va procedir a tapiar l’edifici, atenent a les condicions d’inseguretat i insalubritat que presentava l’edificació després del tancament de l’activitat, l’agost del 2012, i per evitar més saquejos i desperfectes. 

Actualment, l’edifici continua sense tenir unes condicions de seguretat mínima per ser habitable ja que no disposa dels serveis bàsics d’aigua, electricitat, portes, finestres ni sanejament. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha reobert l’expedient administratiu per tornar a tapiar les instal·lacions una vegada s’hagi desallotjat l’immoble.

Darrera modificació elDimarts, 26 Juny 2018 12:35

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web