Menu
RSS

unnamed

Habiliten 1,7 hectàrees com a àrea d'esbarjo per a gossos a Cambrils

Habiliten 1,7 hectàrees com a àrea d'esbarjo per a gossos a Cambrils

Cambrils compta ja amb el primer parc d'esbarjo per a gossos. L'Ajuntament ha habilitat un solar de propietat municipal, de 17.000 metres quadrats, ubicat a l’encreuament entre el Camí de Mont-roig i la Riera d’Alforja. Es tracta d'una àrea verda ja existent, amb pins i zones d'ombra, que servirà perquè els propietaris de gossos puguin anar amb les seves mascotes. 

Els treballs en el terreny, que es troba passats els viaductes de la nova via de tren i l'AP-7, han consistit en la instal·lació de la tanca perimetral, així com la neteja i desbrossament del terra. A més, s'han instal·lat dos jocs pels animals, certificats per 'agility', dos bancs i una font d'aigua per a persones i per a gossos. L'Ajuntament hi ha destinat 24.850 euros i l'empresa Consan Prestaciones y Servicios Cambrils, SL va ser la responsable de l'actuació.

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha fet una visita aquest dilluns al parc, juntament amb el regidor de Serveis, Medi Ambient i Obra Pública, Antonio Laguna. "Amb aquest condicionament volem donar resposta a la petició ciutadana que hi ha perquè les persones que tenen gossos puguin tenir un espai de lleure pels seus animals", ha afirmat la batlessa. 

"És la primera vegada que al municipi tindrem aquest servei amb la intenció també que esdevingui com un nou punt de trobada pels propietaris. Ara el posarem en funcionament, veurem pros i contres i es podrà anar millorant", ha detallat Mendoza, tot destacant que les obres d'urbanització de l'avinguda de Charles Darwin, ja en marxa, ajudaran a connectar el parc caní amb el nucli urbà.

"És un espai natural, que serveix com a ampliació del Parc del Pinaret", ha apuntat el regidor Laguna, que considera que "aquestes zones han d'estar als afores del poble per la pròpia convivència de la població. Dins d'aquest espai tenim dos jocs i dos bancs però tenim la decisió d'anar ampliant-lo amb més bancs i taules i diversificar els seus usos".

Les normes d'ús del parc permeten deslligar els gossos dins del recinte, a excepció dels considerats potencialment perillosos, que han d'anar lligats i amb morrió. Els propietaris, a més, estan obligats a recollir els excrements de les seves mascotes. A l'entrada al parc s'ha instal·lat un contenidor que es recollirà de forma diària.

Aquest és el primer parc caní de Cambrils, que compta ja amb una zona de platja per a gossos a la desembocadura de la Riera d'Alforja. A més, dins del projecte de pressupostos participatius, una de les propostes finalistes és creació d'un altre parc per a gossos al barri de Vilafortuny. Segons dades de l'Ajuntament, el cens caní municipal ha passat de 1.695 a 2.963 gossos en els últims deu anys.

Darrera modificació elDilluns, 08 Octubre 2018 14:14

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web