Menu
RSS

unnamed

Visions contradictòries sobre l’estat de Cambrils entre govern i oposició

Visions contradictòries sobre l’estat de Cambrils entre govern i oposició

Moments de tensió, talls i interrupcions contínues i una divergència d’opinions absoluta entre govern municipal i oposició. Aquest va ser el resultat del primer ple monogràfic per debatre sobre l’estat del municipi que es va convocar a Cambrils aquest dimecres. A sis mesos de les pròximes eleccions municipals, es va celebrar el debat a petició dels deu regidors a l’oposició i en un format que van acordar els 21 representants de la corporació i que va resultar un fracàs absolut. 

L’objectiu era fer un control al govern sobre l’estat de compliment del Pla d’Acció Municipal (PAM) d’aquest mandat. La realitat, un debat massa encotillat que no va permetre cap fluïdesa en les intervencions i que va impedir a gairebé tots els edils explicar tot allò que volien. Tot i això, la voluntat expressada per la majoria és poder instaurar aquest debat en cada exercici buscant, això sí, una altra fórmula.

L’alcaldessa, Camí Mendoza, va obrir el debat defensant la seva gestió al capdavant de l’equip de govern. “Portem tres anys i mig i Cambrils no s’atura, està més viu que mai. Hem fet plans i estudis per posar les bases del Cambrils del futur”, va argumentar. La batllessa va recalcar que “vam iniciar el mandat en un moment econòmic molt delicat que ens ha condicionat” per acabar defensant que “hem sanejat les finances municipals, hem reduït el deute i hem invertit en la ciutat i en les seves persones”.

Acte seguit, cada regidor del govern municipal va comptar amb cinc minuts per exposar les polítiques desenvolupades al llarg d’aquests tres anys i mig. Els responsables de cada àrea van intentar argumentar les accions impulsades sota el seu mandat, convertint la sessió en una enumeració contínua de polítiques executades, en marxa o pendents. Moltes medalles i poca autocrítica. 

Després d’un torn de 15 minuts per a cada portaveu de l’oposició (no adscrits, Assemblea de Cambrils, PP, Ciutadans i NMC), els regidors van tenir una rèplica de quatre minuts més cadascun d’ells. Per tancar, els portaveus dels grups de l’oposició i l’alcaldessa van tenir cinc minuts més. En total, quatre hores d’escàs debat, poques respostes, cap novetat i massa conceptes que no van deixar un dibuix gaire clar de l’estat real del municipi. Tampoc va faltar novament l’aparició de l’okupa de l’Edifici Dignitat, Jorge Fernández, que va enterbolir la sessió amb les seves sortides de to fins que la Policia Local el va desallotjar del saló de plens. 

L’oposició va criticar fortament la neteja i l’estat de deixadesa dels carrers. Va alertar també d’una manca de lideratge per part de l’alcaldessa i de poca cohesió dins de l’equip de govern. A més, els portaveus van reclamar impulsar un nou POUM i van demanar explicacions sobre alguns dels grans temes pendents a Cambrils, com és el cas del futur del Teatre Auditori. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Lluís Abella, va avançar que s’ha presentat una proposta a la Generalitat de Catalunya, sense concretar res més, i que “ara la pilota està a la seva teulada”.

Altres aspectes que es van plantejar i que no van rebre cap consideració des del govern van ser el trasllat de l’Escola Municipal de Música, donar-li ús al Forn del Tallero, la implantació de la Relació de Llocs de Treball, les demandes de la Policia Local, la problemàtica del ‘top manta’ o una possible millora de la fiscalitat per a la ciutadania.

Les principals crítiques del debat se les van endur els regidors de Serveis i Obra Pública, Antonio Laguna, pel desplegament dels nous contenidors de brossa i el servei de neteja viària així com les deficiències del nou pont de la N-340; Noves Tecnologies, Eduard Pellicer, per la manca de concreció del pla estratègic iCambrils; i Ensenyament, Alejandro Garcia, per les mancances sorgides a alguns equipaments d’ensenyament i la pèrdua de línies.

Des del mateix govern municipal, la regidora de Promoció Econòmica i Participació, Ana López, va reconèixer que “avui hem perdut una gran oportunitat d’explicar què fa i què no fa l’equip de govern. Aquest format no permet rendir comptes” i va lamentar el paper d’alguns regidors de l’oposició, que “fan manifestacions fal·laces per què cali el missatge d’un Cambrils apocalíptic”.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web