Menu
RSS

unnamed

La ciutadania de Cambrils tria millorar el Palau d'Esports i mobiliari urbà

La ciutadania de Cambrils tria millorar el Palau d'Esports i mobiliari urbà

L’Ajuntament de Cambrils ha fet públiques les propostes guanyadores del primer Pressupost Participatiu que s’ha engegat aquest 2018 al municipi. Després de superar totes les fases del procés i de recollir 4.667 vots en les tres setmanes de votació, les propostes que executarà el consistori, amb una inversió de prop de 100.000 euros, són les millores del Palau d’Esports Municipal i la instal·lació de nou mobiliari urbà a diferents punts de la ciutat.

El projecte que va rebre més vots, un 46,6% del total, és el de millorar el Palau d’Esports amb diverses actuacions. Concretament, la proposta contempla millores en la desinfecció de l’aigua de la piscina petita mitjançant aparells de raig ultraviolats; reformar els sistemes de ventilació existents; instal·lar noves portes d’accés a la piscina i renovació de les existents (millorant la temperatura i ambient de tots els vestuaris); i instal·lar dutxes mescladores a tots els vestuaris. Aquesta actuació està pressupostada en 69.000 euros.

La segona proposta amb més vots de les onze que van passar a la fase final ha estat la d’ampliar les àrees de jocs infantils als parcs del Pinaret i del Pescador. No obstant, aquests treballs estaven xifrats en 100.000 euros, que era el límit que havia fixat l’Ajuntament pel global del Pressupost Participatiu. D’aquesta manera, la següent actuació amb més suports i que no excedeix la partida que s’hi destina és la d’adquirir i instal·lar nou mobiliari urbà a diferents punts del municipi.

El 27% dels vots es van decantar per aquesta proposta, que consisteix en dotar de tres fonts públiques el passeig Marítim, així com 50 papereres i 50 bancs que s’ubicaran a zones properes als centres educatius, parcs infantils, a l’Avinguda Diputació (tram de la platja del Regueral), al passeig Sant Joan Baptista de la Salle, i a zones d’espera d’autobusos. El cost calculat d’aquest projecte és de 23.000€, sumant un total de 99.000 pels dos projectes guanyadors.

L’execució d’aquestes dues propostes, prevista pel 2019, posarà punt i final a un procés que es va engegar el passat mes d’abril. En el període per a presentar propostes se’n van rebre un total de 280. Pel que fa a la participació, un total de 1.937 persones van votar les seves propostes favorites del Pressupost, el que suposa el 6,95% del cens que podia exercir el seu dret, majors de 16 anys empadronats a Cambrils (27.863 persones). Cada butlleta podia incloure fins a tres vots. En total, se’n van comptabilitzar 4.677, dels quals 125 van ser nuls.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web