Menu
RSS

unnamed

La solució definitiva contra les males olors de la depuradora, abans de l’estiu

La solució definitiva contra les males olors de la depuradora, abans de l’estiu

Ja estan en marxa les obres d’adequació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Cambrils i Vinyols i els Arcs que han d’acabar de forma definitiva amb els episodis de males olors que pateixen els barris de llevant de la vila. El Consell Comarcal del Baix Camp, a través de l’empresa pública Comaigua i amb finançament de la Generalitat, va adjudicar les obres per un import d’1,5 milions. La previsió és que els treballs i les proves pertinents estiguin enllestits abans de la temporada estival.

“Des de fa uns anys la depuradora patia una problemàtica d’olors, principalment a l’estiu, quan la temperatura puja i el cabal a tractar és més alt”, explicava ahir el gerent de Comaigua, Quim Vicens, durant una visita d’obres a les instal·lacions de la carretera de Misericòrdia. Els últims tres estius, es van combatre els episodis de males olors amb injeccions importants d’oxigen per millorar el sistema d’aireació del reactor.

“El que fem actualment és substituir tot aquest equipament per un sistema de difusió d’oxigen i una maquinària que permetrà regular i no haver d’utilitzar oxigen líquid com a consumible. Amb el mateix aire es dosificarà l’oxigen dins del reactor per tractar l’aigua sense problemàtica d’olors”, va sintetitzar Vicens.

Les obres inclouen també altres mesures complementàries com ampliar la zona de deshidratació o l’emmagatzematge de fangs. La capacitat per depurar aigües serà la mateixa que fins ara, “però amb garanties”, amb un màxim de 25.000m3 diaris. En els dies punta, el cabal a l’EDAR de Cambrils ha arribat fins als 20.000 m3 .

L’alcaldessa, Camí Mendoza, va catalogar aquesta actuació com unes “obres importantíssimes per millorar el benestar dels cambrilencs” i va remarcar que “fa quatre anys que vam ser conscients de la necessitat que havia de treballar per millorar la depuradora. Fa dos anys que es van engegar les solucions provisionals i sortosament per tots s’ha vist que aquesta solució provisional havia de ser la definitiva”.

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, va afirmar que “dins de Comaigua un dels objectius principals del mandat era que la temàtica amb la depuradora es solucionés. Al Consell Comarcal gestionem 14 depuradores a tota la comarca, però som conscients que aquest era un cas especial i hem pogut donar solució a una problemàtica històrica conjuntament amb el treball de l’ACA i l’Ajuntament”. Calatayud va agrair la paciència dels veïns i veïnes afectats pels episodis de males olors i va expressar que “esperem que d’una vegada per totes aquesta famosa problemàtica que afectava determinats barris de Cambrils quedi solucionada”.

Cal recordar que amb anterioritat el Consell Comarcal ha anat invertint any rere any per tal de lluitar contra les males olors. Des de 2015 i fins 2018 s’han fet millores a tot el sistema de depuració d’aigües de Cambrils per valor de 478.367,82 euros.

Darrera modificació elDissabte, 19 Gener 2019 14:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web