Logo
Imprimir aquesta pàgina

Tres restaurants de Cambrils ofereixen menús solidaris amb la Lliga Contra el Càncer

El director de la Lliga Contra el Càncer a Tarragona, David Ortega, amb els restauradors Emiliano Garavini i Isabel Maria Valentin. El director de la Lliga Contra el Càncer a Tarragona, David Ortega, amb els restauradors Emiliano Garavini i Isabel Maria Valentin.

Els restaurants Puerto Madero, Moraima Restaurant i Al Lamborghini, de Cambrils, donaran una part de la seva recaptació des d'aquesta setmana i fins al 14 d'abril a la Lliga Contra el Càncer. Segons els menús, cada client aportarà entre 1 i 4 euros a la causa, a més de 5% del valor dels tiquets de carta.

Emiliano Garavini, gerent dels tres establiments, explica què l'ha mogut a impulsar aquesta iniciativa: "És necessari que la gent se sensibilitzi més amb aquesta malaltia que ens toca a tots de ben a prop. Per això crec que cal que la iniciativa privada ajudi a ajudar. Moltes persones inspiren a altres més i un dia o un altre deixarem el càncer enrere".

Els tres restaurants comptaran al llarg d'aquests tres mesos amb les guardioles de la Lliga Contra el Càncer per dipositar els donatius. En concret, als restaurants Puerto Madero i Moraima es destinarà entre 1 i 4 euros en funció dels tres menús que se serveixen. A la pizzeria Al Lamborghini es farà un donatiu d'un euro amb el menú de migdia i un 5% del valor de les comandes a la carta.

Amb la recaptació es col·laborarà a finançar les ajudes econòmiques als malalts de càncer i les seves famílies, així com altres campanyes que duu a terme l'entitat a la demarcació. És el cas de les pròtesis inicials per a les dones mastectomitzades, els coixins de cor per a dones operades de càncer de mama, els grups d'ajuda mútua o els programes d'exercici físic per a malalts.

David Ortega, director de la Lliga Contra el Càncer a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, va agrair "l'esforç que fa el grup Al Lamborghini i que suposa un reconeixement a la feina que portem fent 25 anys" i va assegurar que gestos com aquest "ens esperona a continuar treballant".

Ortega també va repassar les últimes estadístiques publicades sobre la incidència del càncer a la demarcació. S’estima que aquest any es diagnosticaran a Tarragona uns 4.500 nous casos de càncer, dels quals un 60% en homes i un 40% en dones. Això suposarà que en acabar el 2019 hi haurà a la província unes 44.300 persones que en algun moment de la seva vida se’ls ha diagnosticat un càncer.

En aquest sentit els tipus de càncer més freqüents en els homes seran el de pròstata (540), colorectal (490), pulmó (390) i bufeta urinària (330). En les dones els càncers més freqüents seran el de mama (550), colorectal (280), cos uterí (110) i pulmó (100).

 

 

Darrera modificació elDimarts, 12 Febrer 2019 11:46

L'últim de Iván Alcalá

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.