Menu
RSS

unnamed

Els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang celebren 10 anys

Els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang celebren 10 anys

El grup d’Armats de la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Cambrils celebra, enguany, el seu desè aniversari.

Està format per 16 persones i és mixt des que es va fundar. En aquests moments, el grup es planteja com a objectiu incrementar el nombre d’integrants i, per aquesta raó, fa una crida al poble de Cambrils. L’únic requisit per formar-ne part és ser major d’edat, segons assenyala el president de la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, Francesc Micó.

La participació dels armats a la Setmana Santa cambrilenca és fonamental, ja que representen la cohort romana. Una de les figures principals del grup és el Capità Manaies, encarnat en la persona d’Hermes Maza.

Com cada any, els Armats participen en dos actes principals, durant la Setmana Santa, el primer dels quals tindrà lloc el proper dimarts, 16 d’abril.

A les 21 h, després de la pregària feta cant amb la Capella Polifònica de Sant Pere, -a les 20.45 h- es realitzarà el trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè, des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria, amb l’obertura per part dels Armats. Seguiran la Congregació de la Puríssima Sang i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Tancaran dita processó l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle, acompanyada de la Banda de Tambors de l’Associació de La Salle de Tarragona. L’acte finalitzarà a la parròquia de Santa Maria.

El divendres, 19 d’abril, a les 18.30 h, està prevista l’exposició dels vuit tabernacles i la desfilada i guàrdia d’honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang.

I a les 21 h, tindrà lloc la processó del Sant Enterrament, que comptarà, també, amb la presència dels Armats, a més de la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle i els feligresos.

Aquesta important i solemne processó sortirà de la plaça de l’Església de Santa Maria i després del recorregut pels carrers del nucli antic, acabarà a la plaça de la Vila.

Cal dir que els Armats han assajat a la Galeria de Tir amb Arc, un equipament que l’Ajuntament els va cedir perquè l’utilitzessin tots els dijous, de 21 h a 22.30 h, des del 24 de gener i fins el 18 d’abril.

Darrera modificació elDilluns, 15 abril 2019 18:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web