Menu
RSS

unnamed

Obre portes la 62a Fira Multisectorial de Cambrils

Obre portes la 62a Fira Multisectorial de Cambrils

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, ha estat el convidat a la inauguració de la 62a Fira Multisectorial de Cambrils que ha tingut lloc aquest divendres al migdia.

Acompanyat de l'alcaldessa, Camí Mendoza, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, i nombroses autoritats locals, Mòdol ha fet la tradicional primera passejada per la Fira saludant als diferents expositors que fins al diumenge oferiran els seus productes i serveis al recinte que s'extén des del passeig d'Albert fins al parc del Pinaret i l'avinguda de Charles Darwin.

En els parlaments d'inauguració, Carmel Mòdol ha destacat que la Fira "és un reflex de la potència d'una vila com Cambrils, que ha superat al llarg de la història moltes vicissituds i cada vegada s'ha aixecat, com el país al què està lligada, Catalunya".

El director general ha posat en valor la gastronomia cambrilenca i la importància del producte de proximitat. En aquest sentit, ha assegurat que "els pagesos, ramaders i pescadors són la quarta pota de l'estat del benestar". Ha anunciat, a més, la creació del Consell Català de l'Alimentació, "on Cambrils tindrà molt a dir com a capital catalana de la gastronomia", ha dit.

Per la seva banda, Ana López ha fet un discurs amb gust a comiat on ha destacat "la feina dels últims quatre anys amb una aposta per canviar la imatge i reforçar la Fira". A més, la regidora ha situat la mostra cambrilena com "una de les manifestacions mes sòlides pels sectors estratègics a la nostra àrea d'influència" i ha recordat que l'esdeveniment suposa un impacte de 4,5 milions d'euros pe la ciutat en un sol cap de setmana.

Els parlaments han acabat de forma sobtada després que el regidor Josep M. Vallès s'hagi desmaiat i hagi estat atès pels serveis mèdics, que l'han traslladat a l'hospital.

La Fira compta amb 36.000 metres quadrats d’exposició i la participació de 194 stands dividits en sectors com l’automoció, la maquinària agrícola i la jardineria, el comerç i els serveis, l’alimentació, l’electrònica i les noves tecnologies, la salut, el benestar, la gastronomia, l’oci i el lleure.

NIU project

A la plaça del recinte firal del parc del Pinaret, abans d'entrar a la carpa, es troben els expositors del NIU Project, amb la participació d'una quinzena de joves emprenedors i creadors que exposen els seus projectes.

El NIU Project és un projecte transversal coordinat entre els departaments de Joventut i Promoció Econòmica i pensat per donar suport a joves emprenedors de 14 a 40 anys que aspiren a professionalitzar la seva activitat o que es troben en una fase experimental per decidir si fan el pas per transformar la seva afició en una activitat econòmica.

Més enllà de la vessant comercial, la Fira compta amb un ampli programa d'activitats. Per començar, la mostra tindrà una zona gastronòmica situada al Parc del Pinaret amb una nova edició de la Fira de la Cervesa Artesana, amb food trucks i activitats com el taller de circ, música en viu, el vermut electrònic, espectacles de màgia i el concert de Suu.

Com no pot ser d'una altra manera, a la riera d’Alforja hi haurà la Fira de Firetes amb més de 100 atraccions per petits i grans i un espai de restauració complementari. A la Torre del Llimó es podrà visitar una mostra retrospectiva de Citröen amb motiu del centenari del llançament al mercat del seu primer model i participar en una festa fotogràfica plena de petons amb Enric Lucena i el seu equip.

A més, el mercat medieval tornarà a omplir la plaça de la Vila, els carrers Gimbernat, Immolats i Creus i la plaça del Setge de parades d’artesans, demostracions d’oficis tradicionals, activitats i espectacles per a tota la família.

Al llarg del cap de setmana també hi haurà espai per la cultura popular amb la Diada de la Fira que celebren els Xiquets de Cambrils i els Xiquets del Serrallo, que actuaran dissabte al vespre a l'entorn de la font del Centenari.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web