Menu
RSS

unnamed

Cambrils crea el calendari anual d’esdeveniments gastronòmics pel 2014 Destacat

Cambrils crea el calendari anual d’esdeveniments gastronòmics pel 2014

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros; el regidor de Turisme, Xavi Martí, el representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Pep Pellicer, han presentat avui el primer calendari gastronòmic de Cambrils, que agrupa les principals cites anuals del municipi.

Aquesta és la primera vegada que el Patronat de Turisme i la Regidoria de Promoció Econòmica elaboren un calendari amb totes les propostes ordenades mes a mes, per donar visualització a les nombroses iniciatives que s’han posat en marxa en els últims tres anys, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament, la Confraria de Pescadors, la Cooperativa Agrícola i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria. Aquestes noves propostes, que s’han afegit a les ja consolidades Jornades de la Galera, han tingut molt bona acollida i han superat les expectatives inicials.

Els 10.000 exemplars que s’han publicat del calendari es distribuiran des de l’Ajuntament, el Patronat de Turisme i els restaurants interessats. L’objectiu és desestacionalitzar el turisme i reforçar Cambrils com a capital gastronòmica promocionant la singularitat i l’excel·lència de la seva oferta, des del punt de vista de la restauració i els productes de proximitat.

Així mateix, l’Ajuntament estima que durant el 2013 han estat molts milers els menús servits en el marc d’alguna de les jornades gastronòmiques organitzades, fet que demostra el gran impacte exterior d’aquestes i beneficia tant a la imatge del municipi com al sector econòmic primari, principal proveïdor de producte de proximitat, i al sector terciari, que engloba als restaurants. Tanmateix, comerços i diferents establiment també constaten un augment de la presència de persones la municipi, sobretot als caps de setmana.

Cambrils innova amb el calendari
 “És el resultat d’un projecte innovador que vam engegar el 2011, quan vam entrar al govern, per establir un calendari gastronòmic anual i donar valor als productes autòctons”. Dalmau també ha destacat la suma d’esforços entre el sector públic i privat per oferir un programa gastronòmic durant tot l’any lligat al producte de proximitat i a les receptes i plats més propis de Cambrils.

Per la seva banda, la regidora Carme Cros ha afirmat que el calendari servirà perquè els visitants puguin planificar millor les seves escapades i gaudir dels bons restaurants de Cambrils. I el regidor Xavi Martí ha assegurat que el calendari reflecteix la capitalitat gastronòmica de Cambrils, ja que gairebé cada mes hi ha iniciatives dedicades a un producte. També ha avançat que la publicació tindrà continuïtat i que l’any que ve incorporarà millores com un receptari.

Finalment, en representació de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, Pep Pellicer, ha agraït l’esforç de l’Ajuntament per editar el calendari físic i s’ha mostrat satisfet d’haver-lo pogut omplir d’accions, jornades i altres activitats gastronòmiques.  

Les propostes que recull el calendari són les següents:

Febrer: Jornades de la Galera,

Març: Encarxofa’t a Cambrils,

Abril: Jornades del Romesco,

Maig: Jornades del Peix Blau,

Juny: la Ruta de la Tapa,

Agost: Mostra de Productes Agrícoles de Cambrils,

Octubre: Fira del Vi,

Octubre: Festa de l’Oli Nou,

Novembre: Jornades dels Fideus Rossos,

Darrera modificació elDimecres, 05 Març 2014 18:21

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web