Menu
RSS

unnamed

Cambrils i Salou, ciutats destacades comprant llibres per Internet a través d'Amazon

Cambrils i Salou, ciutats destacades comprant llibres per Internet a través d'Amazon

Els habitats de Cambrils, juntament amb els de Sitges i Masnou són els que més utilitzen el portal de vendes per Internet Amazon per comprar llibres -tant físics com digitals- de tot Catalunya, segons un rànquing que ha elaborat el portal amb motiu de Sant Jordi.

És un llistat de vendes per habitant que només té en compte les ciutats on viuen més de 20.000 persones, i que ha estat elaborat en funció de les vendes que s'han fet entre el 30 de març del 2013 i el 30 de març d'aquest any. Amazon també indica la tipologia de llibres que es compren en aquestes poblacions. Així, a Sitges se'n venen més d'assaig, de cuina i de viatge. El que més s'ha venut arreu de Catalunya ha estat 'El último catón', de Matilde Asensi.

Després de Sitges, Cambrils i el Masnou, les ciutats que més utilitzen aquest canal de venda són Lleida, Igualada, Olot, Terrassa, Salou, Martorell i Olesa de Montserrat. La llista no ofereix el nombre total de vendes que s'han fet a cada localitat.

Sí ofereix, en canvi, els gustos dels usuaris que utilitzen els seus serveis. Així, a Salou es decanten per la novel·la romàntica, mentre que a Cambrils opten per la ciència ficció. A Sitges els gustos passen per l'assaig, la cuina i la guia de viatges, afició que també registren el usuaris d'Amazon d'Olot i de Palafrugell.

El llibre que més ha venut el portal a totes les ciutats durant el darrer any és 'El último catón', de Matilde Asensi, amb l'excepció de Sitges, on el llibre que més demandes ha tingut és 'Man's Search For Meaning: The classic tribute to hope from the Holocaust', de Viktor E. Frankl i Martin Gilbert.

Una altra excepció és la de Salou. Els salouencs que fan compres a través d'aquest portal s'han decantat, principalment, per un manual d'anglès per a nens, 'First Thousand Words In English'. 

Una altra dada destacada és que els usuaris d'Amazon de Valls, ciutat que no està entre les deu primeres, ocupa el tercer lloc en llibres de negocis, després de Sitges i El Masnou.

El portaveu d'Amazon a l'Estat espanyol, Adam Sedó, ha destacat en declaracions a l'ACN que les vendes de llibres per Internet són cada vegada una part més important del pastís total, que als Estats Units, per exemple, arriba "fins al 50%".

Una de les raons que poden explicar aquest fenomen és que, per exemple, Amazon.es té un catàleg de "36 milions de llibres", una oferta molt difícil d'igualar per una botiga física.

Darrera modificació elDimarts, 22 abril 2014 12:09

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web