Menu
RSS

unnamed

Cambrils multarà fins a 1.500 euros per captar clients a peu de carrer

La pràctica d’abordar vianants oferint serveis al carrer és una de les que més preocupaven per la imatge de Cambrils./ ALBA MARINÉ La pràctica d’abordar vianants oferint serveis al carrer és una de les que més preocupaven per la imatge de Cambrils./ ALBA MARINÉ

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cambrils ha redactat una nova ordenança municipal reguladora de l’ocupació comercial de la via pública per tal de “preservar la imatge de qualitat del municipi”.

La normativa, pactada amb els sectors implicats, es va aprovar al Ple Extraordinari d’aquest dimecres.
L’objectiu de la nova ordenança  és adequar la normativa al que està passant al carrer amb un doble objectiu. Per un costat, potenciar la bona imatge que té Cambrils i garantir la convivència de les diferents activitats i, per l’altre, evitar greuges comparatius entre els negocis. “Tenim un port preciós, és la nostra postal i l’hem de mantenir”, va expressar el regidor d’Urbanisme, David Chatelain.
L’edil va explicar que, després de gairebé deu anys de l’aprovació de l’ordenança vigent, part de l’articulat havia quedat superat per la realitat de les ocupacions. En aquest temps s’han presentat nous supòsits que requereixen d’un control normatiu atenent a la seva especial rellevància, ja que afecten directament a la imatge del municipi com a ciutat de referència i com a destinació turística.
Per la seva banda, els representants empresarials han celebrat que l’ordenança posi fi a una “situació endèmica” que s’havia anat descontrolant, que anava en contra dels visitants però també del propi sector. L’Associació de Restauradors de Cambrils, la Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM) i la Unió de Botiguers han agraït al regidor que s’hagi comptat amb les seves aportacions i li han demanat que vetlli pel compliment de la normativa.
Un dels canvis més destacats de la normativa és que es tipifica com a falta greu abordar als vianants oferint productes o serveis, ja que la proliferació d’agents de captació de clients al carrer era una de les noves realitats  més preocupants per la imatge de Cambrils. Aquesta pràctica, que podrà ser sancionada amb una multa d’entre 750 i 1.500 euros, havia produït reiterades queixes, fins i tot a la Policia Local, i situacions de fricció entre “captadors”.
En l’àmbit del règim disciplinari, la regulació descriu noves infraccions, actualitza els imports de les sancions, inclou la reiteració com a element a tenir en compte, s’incorporen mesures cautelars específiques i es regula la retirada dels elements no autoritzats.
Un altre problema detectat és que l’elevada rotació en certes activitats ha suposat en alguns moments una especial complexitat a l’hora de controlar-les de forma efectiva. En aquest sentit, la nova proposta regula l’àmbit temporal de les ocupacions, incloent les ocupacions puntuals, que s’afegeixen a les clàssiques per temporada i anual. També es limiten les ocupacions per a les activitats classificades com a “degustació” al 30% de la superfície total i a un màxim de 20 m2 per evitar greuges comparatius amb els establiments de restauració que han de complir més requisits.
Finalment, es regula de forma més precisa la prohibició de reproduir o executar música en les terrasses i es permetrà la instal·lació de televisors, amb un màxim de dues unitats per ocupació.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web