Menu
RSS

unnamed

Més de 30 restaurants de Cambrils i l'Atmetlla de Mar participaran en les jornades del Peix Blau

Més de 30 restaurants de Cambrils i l'Atmetlla de Mar participaran en les jornades del Peix Blau

 Un total de 19 restaurants de Cambrils  i 15 de l'Ametlla de Mar  oferiran, del 24 de maig al 15 de juny, les seves propostes gastronòmiques amb el peix blau com a protagonista.

Per segon any consecutiu, ambdós consistoris repetiran l'experiència de compartir les accions de promoció d'aquest producte de proximitat mitjançant les Jornades gastronòmiques del Peix Blau, que tindran lloc a Cambrils del 24 de maig a l'1 de juny i a l'Ametlla de Mar del 6 al 15 de juny. Els establiments participants inclouran a les seves cartes tres modalitats de menús amb preus de 18, 25 i 38 euros, les quals seran maridades amb vins de la DO Terra Alta. Amb aquesta promoció es pretén, per una banda, donar un impuls a un producte de proximitat important a la zona com el peix blau i al sector pesquer, donant valor afegit a l'activitat de pescadors i confraries, tal com ha destacat Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar. "El més important és donar el missatge que les confraries, els sectors de la restauració i els nostres ajuntaments som capaços de posar en marxa i renovar cada any, un projecte que a través del peix blau posa en valor el propi peix, la gastronomia i el turisme", ha subratllat.

D'altra banda, les jornades beneficien el sector de l'hostaleria d'ambdós municipis, que amb la organització d'aquestes i altres jornades, veuen una oportunitat de promocionar la seva cuina de cara a l'exterior. L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha destacat que aquesta és una fórmula de col·laboració entre municipis que tenen moltes coses en comú. "Som dos municipis on la tradició pesquera és forta i a més a més, a Cambrils històricament hi tenim uns lligams molt forts amb l'Ametlla, ja que hi ha una part molt important de la nostra població que és originària de La Cala", ha subratllat.

L'acte de presentació ha tingut lloc  al Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar. A més del període de menús gastronòmics del 24 de maig a l'1 de juny, Cambrils organitzarà visites guiades a la Confraria de Pescadors per ensenyar el procediment de pesca del peix blau en el sector de l'encerclament. També ha endegat la campanya Cuines Obertes en què diversos restaurants del municipi obren les seves cuines als clients perquè puguin veure els processos de preparació. El dia 8 de juny, a més, hi haurà una sardinada popular.

El dia 8 també ha estat escollit per l'Ametlla de Mar per a celebrar la 20a Diada dels Fideus Rossejats, amb concurs gastronòmic de fideus i degustacions de peix blau a càrrec del Club de la Gastronomia. L'Ametlla de Mar també acollirà del 6 al 15 de juny, coincidint amb el període dels menús gastronòmics, una nova edició del Tapamar, en el qual participen una vintena de bars. La ruta de tapes ofereix racions confeccionades amb especialitats de peix blau i beguda al preu de dos euros i mig.

Darrera modificació elDimecres, 21 Maig 2014 09:18

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web