Menu
RSS

unnamed

La plaça d’Espanya de Cambrils serà la plaça de la Vila

La plaça d’Espanya de Cambrils serà la plaça de la Vila

La plaça d’Espanya es dirà a partir d’ara plaça de la Vila. Així ho va aprovar el ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament de Cambrils, a través d’una moció presentada pel regidor no adscrit Daniel Pallejà.

El text, que apel·la als orígens franquistes de la nomenclatura d’aquest espai per tal de restituir el seu nom, va rebre els vots favorables de CiU i la Plic, l’abstenció del PSC i el NMC i el vot en contra del grup popular. D’aquesta manera, Cambrils ha posat punt i final a una polèmica que s’arrossegava des de feia anys i que en anteriors legislatures ja havia originat debats al saló de plens que havien tirat enrere la proposta.
Pallejà va explicar els motius que el van portar a presentar la moció: “El problema no és el nom, sinó la forma en que va ser imposat. És l’únic vestigi franquista que es manté en la nomenclatura dels carrers. El nou nom està arrelat a la història de Cambrils”. El regidor no adscrit va apuntar que es tingui en compte el nom d’Espanya “per esmentar altres carrers o espais als que s’hagin de posar nom a la vila” i va destacar el suport ciutadà amb el que compta aquesta restitució, entre ells partits com ERC, ICV-EUiA i Arran, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’entitat Casal Popular o l’Associació de Veïns El Portal del Barri Antic.
Camí Mendoza, coordinadora de l’ANC a Cambrils i recentment nomenada com a cap de llista d’ERC per les municipals de 2015, es va mostrar molt satisfeta per la decisió presa per l’Ajuntament. “Portàvem tres anys treballant-ho”, va assegurar, tot afegint que “és un nom imposat, el que volem és que tingui un nom que agradi a la gent de Cambrils. Si després es tria el nom d’Espanya per un altre carrer no hi ha cap problema”.
“Era una qüestió que es plantejava des de fa temps a la població. Hi ha el recolzament dels veïns. Era una imposició franquista, el seu origen és claríssim, no hi ha cap sentit en estar en contra del nom d’Espanya”, va argumentar la regidora de CiU Lluïsa Rom.
L’únic partit que va votar en contra del canvi va ser el PP en entendre que es tracta d’una “moció ideològica” i defensant que “el terme d’Espanya existeix molt més enllà de l’època franquista”. El portaveu del grup popular, David Chatelain, va considerar, a més, que aquest canvi “no representa el sentir de tots els veïns” i que “comportarà una despesa tant per l’administació com pels veïns”.
Tant els regidors del PSC —Alfred Clúa va prendre possessió del càrrec a l’inici del ple en substitució de Joan Mas—, com els del NMC es van abstenir en la votació en coincidir que aquesta restitució és una qüestió que ha de decidir el conjunt de la ciutadania de Cambrils.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web