Menu
RSS

unnamed

Dalmau defensa la transparència en la contractació d'Efial

Dalmau defensa la transparència en la contractació d'Efial

Mercè Dalmau ha defensat aquest dimecres en roda de premsa “la máxima transparència d’aquest govern des del primer dia que es va configurar”, després que dimarts el portaveu del PSC, Robert Benaiges, acusés l’equip de govern de “frau de llei” en la contractació d’uns informes a la consultora Efial, relacionada amb el cas de corrupció que la passada setmana va esclatar a l’Ajuntament de Torredembarra.

Segons l’exalcalde socialista, “s’han comès irregularitats” en la contractació d’Efial per la redacció de cinc informes els darrers tres anys. Benaiges ha assegurat que aquestes contractacions s’han fet “per proposta directa d’alcaldia o del grup municipal de CiU, sense tenir en compte altres propostes de membres del seu equip de govern” i que s’ha fet en cinc vegades, sense superar el sostre legal de 18.000€, “per tal d’adjudicar sense concurs”. “Crec que l’Ajuntament s’ha saltat la normativa”, ha afirmat,

La quantia total dels cinc contractes —detallats més avall— ronda els 70.000 euros (més IVA). Dels informes requerits a Efial, tres els fa directament el consistori (l’auditoria financera en arribar al govern, el posterior Pla de Sanejament i l’assessorament per convertir l’IMEC en una societat mercantil) i dos més es formalitzen a través de les empreses municipals Cambrils Audiovisual (que va derivar en el tancament de la televisió i la ràdio locals) i APARCAM (per tal d’estudiar el traspàs de la gestió de la zona blava a l’Ajuntament).

El portaveu del PSC, a més, ha denunciat un “obscurantisme total i absolut” a l’hora de donar resposta a les seves peticions en relació a aquestes factures i ha mostrat la instància, “la tercera que presento al voltant d’aquesta qüestió”, on demana, juntament amb el regidor no adscrit, Daniel Pallejà, “la realitat, la finalitat i si n’hi ha més informes encarregats a Efial”.

Per la seva banda, Mercè Dalmau ha acusat Benaiges d’oportunista i d’aprofitar-se del ressò mediàtic del cas de Torredembarra “per posar-hi Cambrils pel mig i dir que aquí s’han fet les coses malament” i ha reiterat que “tota la informació que se’ns ha demanat l’hem aportat”. De fet, segons l’alcaldessa, Benaiges fins i tot va arribar a votar a favor d’una d’aquestes contractacions, a través del consell d’administració de Cambrils Audiovisual.

Dalmau ha assegurat que el procés de les cinc factures amb Efial “s’ha fet amb total legalitat, amb el coneixement del secretari, l’interventor i el tresorer”, i que l’elecció d’aquesta empresa consultora es va fer perquè “teníem bones referències”. La batllessa ha recordat també la roda de premsa que el grup municipal del PSC va fer al setembre de 2013 per anunciar que portarien el govern municipal davant la sindicatura de comptes i el síndic de greuges. “Si no han fet res és perquè no hi ha res a denunciar, són cinc contractes legals, regulars i transparents”, ha considerat.

Relació dels estudis encarregats a Efial Consultoria

AJUNTAMENT DE CAMBRILS

Data:   27/06/2011

Objecte:Estudi econòmic i financer de l’Ajuntament i evolució 2008-2010

Preu:15.550’00 EUR (més IVA)

Data:   11/11/2011

Objecte: Pla de sanejament, període 2012-2014

Preu:16.275’00 EUR (més IVA)

Data:   19/10/2012

Objecte:Assessorament en la transformació de l’Institut Municipal d’Esports (IMEC) per una societat mercantil municipal.

Facturat: 8.220’00 EUR (més IVA), equivalent al 60 % del preu

EPEL CAMBRILS AUDIOVISUAL

Objecte: Auditoria de fiscalització dels estats comptables i financers de Cambrils Audiovisual EPEL

Preu:7.500’00 EUR (més IVA)

 

APARCAM SLM

Objecte:Estudi de la fiscalitat i la gestió del servei d’estacionament limitat

Preu:9.650’00 EUR (més IVA)

Darrera modificació elDimecres, 02 Juliol 2014 14:54

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web