Menu
RSS

unnamed

Cada complex de BCN World tindrà un màxim de 450.000 m2 de sostre

Cada complex de BCN World tindrà un màxim de 450.000 m2 de sostre

El Govern preveu atorgar un màxim de 450.000 metres quadrats de sostre a cadascun dels complexos de 'BCN World' i que l'ocupació del sòl del conjunt no superi el 30% de les 825,5 hectàrees de l'àmbit del CRT de Vila-seca i Salou. Les obres del projecte podrien començar a la tardor de 2015, després de l'aprovació definitiva al juliol del pla director urbanístic. El director de l'Incasòl i coordinador executiu del projecte, Damià Calvet, ha insistit que el Govern vol fer un desenvolupament "progressiu", per la qual cosa, d'entrada, només podria autoritzar "entre dos i tres" dels sis complexos possibles. Aquest dimarts s'ha fet la primera reunió de seguiment del pla director urbanístic del CRT. 

La comissió de seguiment del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou ha concretat als representants dels ajuntaments de Vila-seca i Salou, i a la resta de membres de la Comissió, de la qual també en formen part tècnics del CRT i representants de Port Aventura i 'la Caixa' com a propietaris dels terrenys, el calendari "exprés" previst per l'executiu català i les primeres magnituds del projecte. 

L'avanç del PDU del CRT, així com l'informe preliminar de sostenibilitat ambiental, estaran enllestits en poques setmanes i està previst que s'aprovin el 20 de novembre. D'altra banda, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona podria donar llum verda a l'aprovació inicial del pla el 30 de gener, i a continuació s'obriria un procés de participació pública. L'aprovació definitiva s'estima per al 30 de juliol, segons ha indicat el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. 

Durant la reunió d'aquest dimarts, el director de l'Incasòl i coordinador executiu de la Generalitat en el projecte, Damià Calvet, ha avançat que s'estudia poder atorgar un màxim de 450.000 metres quadrats de sostre a cadascun dels complexos previstos a BCN World, amb un topall d'ocupació del sòl del 30% en el conjunt del CRT. Calvet ha insistit en la voluntat de desenvolupar el projecte de forma "progressiva" i en la possibilitat que, d'entrada, només s'autoritzin "dos o tres" complexos dels sis possibles segons la normativa.

Calvet ha detallat que, la setmana passada, el Govern es va reunir amb representants del gegant xinès del joc Melco, un dels operadors que ha superat la fase de preselecció per a un total de quatre llicències de casino. Amb aquestes trobades, la Generalitat vol apressar els operadors a començar a treballar en els seus projectes perquè les obres puguin començar a la tardor del 2015, immediatament després de l'aprovació del PDU i de la corresponent concessió dels permisos d'edificació, ja que no es preveu l'atorgament de llicències provisionals. 

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha insistit que "el Govern crea les condicions" i que el PDU es fa sota el seu criteri i en cap cas el de les empreses. Això sí, l'executiu català garanteix que tindrà molt en compte l'opinió del territori, amb qui es vol posar d'acord per consensuar l''skyline' del projecte. Calvet ha subratllat que esperen projectes "singulars" i de qualitat, perquè es vol jugar "a la primera divisió del turisme de negocis".

Darrera modificació elDimarts, 24 Febrer 2015 18:29

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web