Menu
RSS

El Govern ha recaptat 41 MEUR amb la taxa turística el 2014, un 5% més que l'any anterior

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat que el Govern ha recaptat 41 MEUR el 2014 a través de l'impost sobre estades turístiques, una xifra que suposa un increment del 5% respecte a l'any anterior.

En el marc d'una interpel·lació al Parlament, el conseller també ha avançat que CiU i ERC han arribar a un acord perquè el retorn del 30% de l'impost que gestionen els ajuntaments amb impacte turístic es pugui destinar no només a promoció del turisme com fins ara sinó també a l'impuls turístic sostenible, a la creació de productes turístics i al desenvolupament d'infraestructures relacionades amb el sector. El conseller també ha explicat que Barcelona tindrà un "tracte especial".

El conseller ha posat la taxa turística com a exemple del bon funcionament de la concertació entre sector privat i administració i ha avançat que després de dos anys de "maduració" el Govern ha arribat a la conclusió que la part de la recaptació de l'impost que gestionen els ajuntaments es pugui destinar als quatre supòsits que permet la llei. És a dir que el 30% de la recptació gestionada per els municipis amb impacte turístic es pugui dedicar no només a promoció del turisme sinó també a l'impuls turístic sostenible, a la creació de productes turístics i al desenvolupament d'infraestructures relacionades amb el turisme.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web