Menu
RSS

Protecció Civil crearà el pla específic per risc de ventades VENTCAT

La Comissió Permanent de Protecció Civil ha aprovat aquest dijous la creació d'un grup de treball per elaborar en la major brevetat possible un pla específic per ventades que s'anomenarà VENTCAT. Actualment, quan hi ha previsió de fortes ventades, s'activa un protocol dins del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

D'altra banda, també ha donat el vistiplau a 44 plans locals d'emergències, la majoria a les demarcacions de Girona i Tarragona, 69 plans d'autoprotecció (PAU) d'activitats i instal·lacions. L'objectiu dels PAU és assegurar l'aplicació de mesures d'autoprotecció en les empreses i entitats que poden generar situacions de greu risc col·lectiu.

Segons Protecció Civil, l'elaboració d'un pla específic per ventades permetrà una millor anàlisi del risc, prevenció i resposta operativa davant una situació de ventades potencialment perilloses. Actualment, davant d'un risc per situació de ventades que poden causar danys materials o a les persones i poden afectar el normal funcionament de les activitats, s'activa el pla PROCICAT.

Pel que fa els 44 plans locals aprovats, dels quals la meitat eren nous i la resta revisions i actualitzacions dels existents, deu són Plans Específics Municipals (PEM), vuit Pla per risc d'Incendis Forestals; cinc són Plans per risc de nevades, quatre plans multirisc i quatre PLans Bàsics d'Emergències Municipals (PBEM); tres plans per risc en el transport de mercaderies perilloses, dos plans per risc d'inundacions, d'emergències radiològiques i d'emergències aeronàutiques; i un pla per risc de sistema per risc d'accidents greus en establiments amb matèries perilloses, per risc de contaminació accidental d'aigües matines i un pla comarcal d'Actuació i Suport.

Per territoris, on se n'han aprovat més, ha estat a la demarcació de Girona i Tarragona, amb onze plans; seguit de la Catalunya Central, amb set; les Terres de l'Ebre, amb cinc; i les comarques de Barcelona i Lleida, amb quatre, respectivament.

L'objectiu dels PAU és assegurar l'aplicació de mesures d'autoprotecció en les empreses i, en general, les entitats i els organismes que fan activitats que poden generar situacions de greu risc col·lectiu, de catàstrofe o de calamitat pública, i també els centres i les instal·lacions i les seves dependències, públics i privats, que poden resultar afectats de manera especialment greu per situacions d'aquest caràcter. Amb aquestes mesures, destinades a preveure, prevenir i controlar-ne el risc, es pot donar la resposta adequada en cas de situació d'emergència i garantir la integració d'aquestes actuacions a les del sistema públic.

Darrera modificació elDijous, 05 Març 2015 19:56

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web