Menu
RSS

El conseller Puig inaugura el II Congrés d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el Sector Turístic

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha cridat el sector turístic a "apostar per la sostenibilitat" com un atractiu més del país de cara a captar més visitants.

Durant la inauguració aquest dimarts del II Congrés d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el Sector Turístic, Puig ha apuntat que "els consumidors i els turistes són cada cop més exigents" en matèria de sostenibilitat ambiental i que una destinació respectuosa amb el medi ambient és un reclam més "d'una oferta integral de qualitat". El conseller ha afegit que un increment de l'eficiència energètica de les instal·lacions turístiques permet a les empreses del sector abaixar costos i ser més competitives.

Durant el seu discurs d'inauguració, Puig ha celebrat que Barcelona i Catalunya volen continuar "jugant la Champions League" del turisme a nivell internacional, un sector que ha considerat "exitós", també gràcies a la col·laboració públic-privada i a instruments fiscals com la taxa turística. Tanmateix, el conseller ha destacat que "la vocació del país" és "la indústria, així com la logística, el comerç internacional i la innovació".

El titular d'Empresa i Ocupació ha lamentat els intents "d'homogeneïtzació" del govern espanyol contra les competències "pràcticament exclusives" de la Generalitat en matèria de turisme, però ha considerat que Catalunya ha construït un "model d'èxit". Pel que fa a l'energia, Puig ha indicat que Catalunya és un "país petit" amb pocs recursos energètics, però ha assegurat que el Govern ha apostat per l'estalvi i l'eficiència en aquest camp.

El Congrés d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en el Sector Turístic, que se celebra a Barcelona del 10 al 12 de març, és un esdeveniment que pretén posar en contacte el sector turístic amb el de les instal·lacions i serveis energètics per millorar l'ús eficient de l'energia i la sostenibilitat dels equipaments turístics i avançar en la transformació de les destinacions turístiques en 'smart destinations'.

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web