Menu
RSS

Interior forma les Policies Locals amb consells d'autoprotecció davant l'amenaça jihadista

El Departament d'Interior ofereix aquesta setmana sessions de formació i informació sobre el món jihadista. Després dels atemptats a Paris, el nivell d'alerta de Catalunya i el conjunt de l'estat espanyol es va situar en 3 sobre 5 i això ha suposat, explica el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; adoptar mesures d'autoprotecció dels cossos policials perquè són "objectiu" del terrorisme.

Aquesta formació ja es va impartir als Mossos d'Esquadra i ara això s'amplia a les Policies Locals. Segons Espadaler, davant un eventual atac "a l'agressor li és indiferent el color de l'uniforme". Espadaler explica que es tracta de jornades informatives i que, en cap cas, s'ha tornat a augmentar el nivell d'alerta.

"Catalunya no és un objecte específic d'amenaça però sí que ho és en termes genèrics a nivell europeu". El conseller Espadaler ha justificat així l'augment de les mesures de seguretat i autoprotecció d'ençà dels atemptats contra la revista satírica Charlie Hebdo, a França, i que va endur-se per davant també la vida d'un agent de policia.

L'objectiu de les sessions és transmetre informació teòrica sobre l'entorn jihadista, les diferències entre religió i terrorisme, la situació dels països en conflicte.

Espadaler ha detallat que "hi ha la necessitat de compartir informació sobre el fenomen", així com de dotar els agents d'un "reguitzell de consells d'autoprotecció" davant una eventual amenaça terrorista. "La seguretat comença per un mateix", ha apuntat el conseller.

La formació la reben els comandament dels 213 cossos de Policies Locals, com ja la van rebre els dels Mossos d'Esquadra anteriorment. "Cal que tinguin els mateixos coneixements sobre els elements de prevenció", apunta Espadaler, que recorda que els cossos policials són objectius terroristes i que "a efectes d'un potencial agressor és indiferent el color de l'uniforme".

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web