Logo
Imprimir aquesta pàgina

Les exportacions catalanes d'alta tecnologia augmenten un 6,1% el 2014

Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 56.873,5 milions d'euros durant el 2014, que suposa un augment del 3,5% respecte a l'any anterior, segons ha informat aquest dimecres l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Les exportacions de productes d'alt contingut tecnològic, amb unes vendes per valor de 5.581,2 milions d'euros, són les que més han augmentat -un 6,1%- i ho han fet bàsicament per les vendes a països de fora de la Unió Europea, que han incrementat un 10,9%. Aquest augment de les vendes d'alta tecnologia fora de la UE ha comportat que, per primer cop, el volum de vendes a la resta del món superi el de vendes a la UE, segons ha indicat l'Idescat.

Les vendes dels productes industrials de nivell mitjà alt, amb un valor acumulat de 28.236,8 milions d'euros, han augmentat un 2,8% respecte del 2013. Aquesta dada s'explica bàsicament per l'augment de les vendes dins de la Unió Europea (6,5%), ja que les exportacions a la resta del món han disminuït (-3,9%).

Per grups de productes, l'augment més important ha estat el de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (4,7%), atès que l'increment de les vendes de productes químics ha estat més moderat (0,7%). En canvi, les vendes de la resta de productes han disminuït.Els productes industrials de nivell tecnològic mitjà baix han assolit un valor de 7.881,7 milions d'euros, que representa un augment de les vendes de l'1,5%. Per àrees de destinació, les vendes a la Unió Europea han crescut un 8,7%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 9,6%.

Les vendes dels productes de nivell tecnològic baix, amb un valor de 15.173,9 milions d'euros, han augmentat un 4,9% anual. Per àrees geogràfiques, les exportacions d'aquest nivell a la UE-28 han crescut un 5,9% i les vendes a la resta del món, un 2,8%.

L'últim de Diari La Vila. notícies de Cambrils, Salou i Vila-seca

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.