Menu
RSS

unnamed

El PSC tem que el contracte amb 'la Caixa' transformi en "fictici" tot el procediment públic per BCN World

El diputat del PSC Xavier Sabaté, al mig de la fotografia, amb el candidat del PSC a Salou, Toni Brull; i el candidat del PSC a Vila-seca, Ander Basterretxea. El diputat del PSC Xavier Sabaté, al mig de la fotografia, amb el candidat del PSC a Salou, Toni Brull; i el candidat del PSC a Vila-seca, Ander Basterretxea.

El PSC confia en poder esvair divendres alguns dubtes que els genera el macrocomplex turístic BCN World projectat entre Salou i Vila-seca, després que la Generalitat arribés a un acord amb 'la Caixa', propietària dels terrenys.

Aquest divendres es reuneix a Tarragona la comissió parlamentària de seguiment del Pla Director Urbanístic (PDU) en l'àmbit del CRT (Consorci Recreatiu i Turístic), i els socialistes preguntaran al Govern si el contracte amb 'la Caixa' invalida el procediment públic que hauria de seguir el planejament. "Si ha de complir el contracte que té amb un privat, l'exposició pública i tot el procediment serà fictici perquè es rebutjarà qualsevol esmena", ha manifestat el diputat Xavier Sabaté. Sabaté ha explicat que no estan d'acord amb la fixació de determinats paràmetres del Pla Director Urbanístic (PDU) a partir del contracte amb 'la Caixa' i ha expressat els dubtes del PSC que aquest acord amb la propietària dels terrenys invalida qualsevol aportació externa. El diputat ha recordat que qualsevol procediment urbanístic és "garantista, estableix terminis i garanteix que qui se'n pugui sentir afectat presenti esmenes o al·legacions" i, a partir del contracte signat per l'Incasol amb 'la Caixa' "s'estableixen una sèrie d'obligacions". "Què passarà ara? Aquest contracte no requerirà exposició pública? No podem presentar esmenes? Rebutjaran qualsevol al·legació que es faci?", ha alertat.

Aquests dubtes es plantejaran divendres en la reunió que es celebrarà a Tarragona entre els diferents partits, entitats socioeconòmiques i sindicats. "Volem que se'ns aclareixi el procediment perquè no estem d'acord en com s'estan portant les coses. La Generalitat es troba en un carreró sense sortida perquè ha de complir un contracte que té amb un privat i hi ha el risc que el procediment d'exposició pública sigui fictici perquè es rebutjarà qualsevol aportació que es faci de partits, entitats o ajuntaments", ha afegit Sabaté.

Malgrat tot, el PSC ha volgut deixar clar que continuaran donant suport a la resta d'ordenació urbanística que possibilita desenvolupar l'espai on han d'anar els casinos, hotels i establiments, però que expressaran la seva disconformitat en la resta de l'àmbit del CRT, sobretot en la part sud fins al mar. Els socialistes han qüestionat que s'incrementen densitats d'habitatge i que, segons els seus càlculs, es puguin construir més de 4.000 habitatges. "Hem manifestat que operacions immobiliàries a gran escala no hi estarem d'acord, volem operacions urbanístiques productives", ha reblat.

Darrera modificació elDimecres, 25 Febrer 2015 07:46

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi
DYGICOM Diseño web