Menu
RSS

unnamed

Cambrils i Vila-seca obren la porta a les candidatures d’unitat popular

Cambrils i Vila-seca obren la porta a les candidatures d’unitat popular

La irrupció de partits d’arrel ciutadana dins de l’escena política ha tingut ràpidament la seva influència a nivell municipal.

Alguns d’aquests partits, juntament amb d’altres amb més rodatge, es troben en el procés de configurar agrupacions de confluència per concòrrer a les eleccions municipals d’aquí a tres mesos. Conegudes com a candidatures d’unitat popular, Cambrils i Vila-seca han vist nèixer els últims mesos propostes d’aquest tipus que es presenten com alternativa al poder establert.

A la vila marinera, el nou partit Assemblea de Cambrils està molt a prop de configurar la seva candidatura. El cambrilenc Iván Sanz és el seu número 1 i ja ha estat escollit com a alcaldable. S’estrena així en la vida política un candidat que mai havia estat en cap partit tot i que sí que ha militat en moviments ciutadans. Sanz assegura que Assemblea de Cambrils és una opció política que neix amb la intenció de promocionar d’una manera efectiva la participació ciutadana. 

El partit, que aglutina altres moviments d’esquerres com Iniciativa per Catalunya Verds i Procés Constituent, concorrerà a les eleccions municipals del maig del 2015 amb una proposta basada en quatre eixos: la radicalitat democràtica, la transparència, l’aposta per l’educació, la cultura i l’esport, així com l’intent de consolidar una nova economia i un desenvolupament sostenible. Des del partit són molt crítics amb la gestió dels recursos municipals actuals i creuen que s’ha de ser molt més curós, eficient i que s’ha d’actuar amb una transparència, que en l’actualitat, diuen, no existeix. Tornar a posar en marxa el Projecte Educatiu de Ciutat o l’Agenda 21 són algunes de les idees d’una formació que aquest cap de setmana ratificarà al seu alcaldable. 

El procés per a l’elecció del candidat s’ha anat perfilant en els darrers mesos. Primer es va convocar una comissió de treball al Centre Cutural de Cambrils on es va engegar tot el procés de primàries. Finalment, una única candidatura, la d’Iván Sanz, va ser la presentada. Aquest cap de setmana la seva proposta va ser escollida per encapçalar la llista electoral de l’Assemblea gràcies al recolzament dels ciutadans que han participat a la votació. 

Des d’Assemblea de Cambrils asseguren que són un “espai de confluència de persones que volen un canvi real de la política”. Per a ells, aquest canvi comença escoltant d’una manera real la ciutadania i fent possible una ciutat inclusiva. I tot això alhora que es té molta cura de la gestió dels serveis públics. Per altra banda, en l’apartat de política econòmica creuen que cal potenciar i treure més partit al turisme esportiu, gastronòmic i cultural i festiu i a l’hora pensen que cal apostar pels nous emprenedors.

Entre les files de l’Assemblea de Cambrils hi ha un cert optimisme pel fet que les darreres enquestes que s’haurien efectuat a nivell local apunten que el partit compta amb el coneixement per part de la població però són prudents perquè asseguren, queda molta feina per fer. Mentrestant, Iván Sanz assegura que té “molta energia i ganes” i que es presenta “pensant que un canvi real és possible.

Amb aquesta mateixa idea s’ha forjat a Vila-seca l’embrió d’una candidatura d’unitat que compta amb membres de Podem, Procés Constituent i ICV, a més d’un bon nombre de ciutadans independents. Després de diverses reunions de treball i de quatre jornades municipalistes, l’agrupació ha elaborat un manifest per assentar les bases de la seva candidatura.

Les seves reunions són obertes a tota la ciutadania i a totes les propostes i pretenen ser “un punt de trobada entre les diferents persones compromeses amb la millora de Vila-seca per conformar una candidatura d’unió popular democràtica, participativa, plural, transparent i socialment compromesa amb la majoria de persones que soporten el pes de la crisi al llarg dels últims anys”, assenyalen des de la formació. La intenció és seguir convocant jornades municipalistes de manera periòdica al llarg de les pròximes setmanes fins arribar a configurar una candidatura sòlida amb cares i ulls.

Darrera modificació elDivendres, 20 Febrer 2015 12:38

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web