Menu
RSS

unnamed

Mar Álvarez obre el Cicle de Conferències de Muntanya de la Diputació

Mar Álvarez obre el Cicle de Conferències de Muntanya de la Diputació

Les experiències en primera persona de l'escaladora Mar Álvarez, una de les sis dones del món que ha aconseguit el novè grau de vies d'escalada, va encetar dijous al vespre el VIII Cicle de Conferències de Muntanya a l'Auditori Diputació, organitzades per la Diputació de Tarragona i el Club Alpí K2.

Sota el títol Caminant cap a la novena dimensió, les vivències de l'escaladora sabadellenca van atreure un nombrós públic a l'Auditori Diputació (C. de Pere Martell, 2), un recinte que en les properes setmanes acollirà també les conferències de tres alpinistes més de referència: Alberto Zerain, Jordi Pons i Òscar Cadiach.

L'obertura del cicle ha anat a càrrec del president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat de Mar Álvarez, del president d'honor del Club Alpí K2, Pau Salas, i de l'alpinista tarragoní Òscar Cadiach, un dels principals impulsors del Cicle. Poblet s'ha referit al cicle com una iniciativa "plenament consolidada i amb un incontestable prestigi, una iniciativa que reflecteix l'enorme interès de la ciutadania pel món de la muntanya". El president de la Diputació ha destacat, així mateix, la cura amb què Pau Salas i Òscar Cadiach organitzen aquest cicle, que any rere any porta fins a Tarragona a destacades figures de l'àmbit de la muntanya.

De la seva part, el president d'honor del Club Alpí K2 ha ressaltat que el lema que enguany acompanya aquesta vuitena edició (Alpinisme, la gestió de l'excel·lència) s'ha escollit atès el nivell d'excel·lència de l'alpinisme que personalitzen els ponents que hi participen, una consideració que s'estén a la resta de conferenciants de les passades edicions.

Al seu torn, Òscar Cadiach ha agraït a la Diputació de Tarragona i als col·laboradors la seva implicació en el cicle. Finalment, la conferenciant s'ha referit a l'esforç i la tenacitat com a factors claus de la seva progressió en el món de l'escalada, "i també en l'alpinisme, o en qualsevol àmbit de la vida quotidiana". Mar Álvarez ha aprofitat per posar de manifest "l'excepcionalitat" del Montsant com a lloc d'escalada: "Gaudeix d'un gran reconeixement internacional, per la qualitat i varietat dels indrets a disposició dels amants d'aquesta modalitat esportiva", ha indicat.

Al llarg de la seva conferència, Mar Álvarez ha captivat l'auditori amb les seves experiències. Especialitzada en la modalitat d'escalada esportiva en roca, Álvarez ha assolit fites tan destacables com la Mind Control, a Oliana, Alt Urgell (8c+); la Tripa de Conejo, a Rodellar, Osca (8b+); el Terence Hill, a Margalef, Priorat (8b+), o l'Era Vella, també a Margalef (9a). La seva trajectòria ha tingut molta repercussió mediàtica nacional i internacional, amb aparicions a les principals webs d'escalada. Les seves properes fites són assentar el grau 9a i es planteja en un futur el grau 9a+.

La següent conferència, Sobreviure fent vuit mils, la tragèdia del 2008 al K2, tindrà lloc el 19 de febrer, i anirà a càrrec de l'alpinista basc Alberto Zerain, l'únic muntanyenc que, amb una ascensió meteòrica, va aconseguir trepitjar en solitari el cim del K2.  Així mateix, el dia 26 de febrer l'alpinista Jordi Pons oferirà al públic la xerrada Vivències, tirant de la memòria, que inclourà un repàs a les ascensions més importants que s'han dut a terme des dels anys 60 del segle XX, i que han suposat un punt d'inflexió en la història de l'alpinisme. Finalment, el dia 5 de març, l'alpinista Òscar Cadiach posarà el punt i final al cicle amb la conferència El Broad Peak d'Òscar Cadiach, amb la qual repassarà la seva trajectòria històrica en el repte de la conquesta de la dotzena muntanya més alta de la Terra i quarta més alta del Paquistà, en el marc del projecte dels 14+1x8.000.

Organitzades per la Diputació de Tarragona i el Club Alpí K2, amb el suport del Port de Tarragona i l'Ajuntament de la ciutat, les Conferències de Muntanya a l'Auditori Diputació s'han convertit en un referent per als amants de l'esport i la muntanya.

 

Darrera modificació elDijous, 19 Febrer 2015 19:30

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Tornar al principi

Blog

DYGICOM Diseño web